Companii

Libanezii de la Agro Chirnogi au avut apă pentru 5 tone grâu/ha

Libanezii de la Agro Chirnogi au avut apă pentru 5 tone grâu/ha

Autor: Gabriel Razi

03.08.2012, 00:06 1761

Compania Agro Chirnogi, parte a grupului Maria controlat de un grup de oameni de afaceri libanezi, a reuşit să obţină cu ajutorul irigaţiilor o producţie medie de 5 tone de grâu/hectar, în scădere cu o treime faţă de anul trecut, dar dublă faţă de media pe economie.

Producţia totală de grâu de 75.000 de tone, recoltată de pe 15.000 de hectare, care se află în silozurile libanezilor valorează în prezent aproximativ 16 milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

"Rezultatele sunt bune faţă de media pe ţară pentru că avem irigaţii, dar producţiile ţin şi de tehnologia folosită", a explicat Gheorghe Ghioca, directorul general al Agro Chirnogi, care exploatează circa 40.000 de hectare de teren. Recolta de grâu de 4,7 milioane de tone din acest an este cu o treime mai mică decât cea din 2011, fiind în acelaşi timp şi cea mai slabă din ultimii cinci ani.

Pe lângă producţia agricolă antreprenorii de la Agro Chirnogi, companie care şi-a dublat afacerile la 265 mil. euro anul trecut, sunt implicaţi şi în comerţul cu cereale. Ei se luptă de la egal la egal cu marile multinaţionale implicate în comerţul cu cereale.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO