Companii

Licitatii de 285 mil. euro pentru echipamente

03.03.2010, 23:10 18

Electrica, una dintre cele mai importante companii dedistributie si furnizare a energiei electrice aflate in portofoliulstatului, intentioneaza sa achizitioneze in urmatorii doi aniservicii de mentenanta, interventii auto, proiectare, sanatate simedicina muncii in valoare de 994,9 mil. lei (243 mil. euro),ofertele fiind asteptate pana la data de 11 martie.

"Electrica are trei societati de distributie a energieielectrice si trei de furnizare. Toate serviciile necesarementenantei retelei de distributie se scot la licitatie. Practic,aceasta valoare reprezinta in mare parte cheltuielile noastre deexploatare si sunt acoperite prin tarifele de distributie", aexplicat Ioan Folescu, directorul general al Electrica, sumaridicata pe care compania doreste sa o cheltuiasca pe mai multeachizitii. Potrivit acestuia, Electrica Serv, filiala deintretinere si servicii aflata tot in portofoliul Electrica, estecandidatul cu cele mai mari sanse la a castiga acest contract.

"Nu sunt multe firme care sa aiba capacitatea de a duce la capatun contract de asemenea dimensiuni, iar firmele mari, cum ar fiSiemens, de exemplu, sunt cu precadere interesate de echipamentenoi, care sunt de fapt investitii in retea. Ceea ce cumparam noiacum este tinerea in picioare pentru inca doi ani de zile aretelelor pe care le operam", a mai spus directorul Electrica,firma cu afaceri estimate la 1,2 mld. euro.

O alta companie de stat care intentioneaza sa faca investitiieste Complexul Energetic Rovinari. Unitatea vrea sa investeasca 176mil. lei (42,8 mil. euro) intr-o instalatie de desulfurare agazelor. Lucrarile, care vor fi finantate prin imprumuturi, suntprevazute sa inceapa in 1 iulie 2010 si sa se incheie la 31decembrie 2011. Producatorul de energie a bugetat pentru 2010investitii de 398 mil. lei, suma mai mare cu 13% fata de ceaplanificata pentru 2009, de 352 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO