Companii

Liderul pieţei farma îşi schimbă şeful: Christophe Gourlet, noul şef al Sanofi

Liderul pieţei farma îşi schimbă şeful: Christophe Gourlet, noul şef al Sanofi

Autor: Ioana David

20.12.2012, 18:17 494

Sanofi, cel mai mare jucător de pe piaţa farmaceutică locală, l-a numit pe Christophe Gourlet în poziţia de country manager Sanofi România şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Zentiva S.A, schimbarea urmând să aibă loc de la 1 ianuarie. Schimbarea este suprinzătoare şi are loc la numai un an şi câteva luni de mandat pentru fostul şef.

Christophe Gourlet, 46 de ani, care a condus în ultimii doi ani operaţiunile Sanofi Ungaria, îi va succede lui Jacques Nathan, care a fost numit General Manager al Sanofi Turcia.

"România este o piaţă strategică pentru Grupul Sanofi în această parte a Europei. Peste jumătate din cifra de afaceri totală a Organizaţiei Multi-Ţări Danube (Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova şi România) este realizată în România (...)", a declarat Peter Guenter, Senior Vice President Global Operations Europe.

Sanofi este cel mai mare jucător din piaţa farma cu vânzări de aproape 950 mil. lei (215 mil. euro, sumă care include şi vânzările companiei de generice din grup, Zentiva).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO