Companii

Liebrecht & wooD are planuri intinse pe 73 de hectare

Liebrecht & wooD are planuri intinse pe 73 de hectare
02.04.2003, 00:00 17

Compania belgiana de investitii imobiliare Liebrecht & wooD intentioneaza sa construiasca un parc logistic in zona de nord-vest a Bucurestiului, pe un teren de aproape 20 de hectare, a declarat ieri Johan Rogiers, directorul general al filialei din Romania a companiei. Compania are acum trei terenuri cu o suprafata totala de 730.000 metri patrati, adica 73 de hectare.
Liebrecht & wooD a inceput luni constructia primului sau complex de pe piata romaneasca, denumit Militari Shopping Centre, pe un teren de 200.000 de metri patrati, la 500 de metri de intrarea pe autostrada Bucuresti-Pitesti, langa magazinul Metro.
Investitia, in valoare de 43 de milioane de euro, va consta in peste 61.000 de metri patrati de spatii comerciale, dintre care 10.000 au fost deja inchiriate de lantul Praktiker, si aproape 12.000 mp de spatii de depozitare si birouri. Pentru comparatie, un hypermarket precum Carrefour sau viitorul Cora are o suprafata de 10-16.000 metri patrati.
Prima faza a constructiei, respectiv magazinul de bricolaj al companiei Praktiker, va fi gata in luna august, urmand ca restul spatiilor sa fie construite in functie de cererea din partea chiriasilor. "Proiectul va fi finalizat in maximum doi ani si jumatate, dar daca vom reusi sa inchiriem in viitorul apropiat intreg complexul, Militari Shopping Centre ar putea fi gata si peste un an", a precizat Patrick Van Den Bossche, director general al Liebrecht&wooD.
Complexul va fi alcatuit din module, astfel incat pot fi inchiriate suprafete de minimum 1.000 de metri patrati. Proiectul  mai prevede un numar de 1.200 de locuri de parcare, un fast-food si alte servicii.
"Fiecare etaj dispune de propriul depozit si de birouri adiacente, cu cai de acces diferite, astfel incat traficul de clienti si cel de servicii vor fi separate", au precizat oficialii Liebrecht & wooD.
Van Der Bossche, a precizat ca magazinele din centrul comercial vor functiona dupa principiul "easy discount shopping", adica marfuri la un pret cu discount, similar discounterelor de gen Profi sau XXL! Mega Discount. "Nu vor fi marci de lux, dar clientii vor gasi marfuri de buna calitate la preturi mai reduse", a precizat el.





Planurile de viitor ale belgienilor
Liebrecht & wooD a achizitionat pana acum terenuri in Bucuresti si zonele limitrofe cu suprafete de circa 730.000 de metri patrati. "In afara de Militari Shopping Centre, care va fi situat pe un teren de 200.000 mp, mai avem doua terenuri. Pe unul dintre ele, care are o suprafata totala de 188.535 mp, va incepe constructia <Parcului logistic Bucuresti>", a declarat Ziarului Financiar Johan Rogiers. Acesta va contine atat spatii industriale, cat si spatii de birouri, dar Rogiers nu exclude posibilitatea de a construi chiar hale pentru productie.
Strategia companiei belgiene consta in achizitionarea de terenuri care sunt departe de centrul orasului, dar sunt amplasate strategic, a mai spus oficialul Liebrecht & wooD.
Compania colaboreaza cu fonduri de investitii, iar proiectul va fi probabil vandut, dupa finalizarea executiei. Rogiers insa nu a dat prea multe detalii, afirmand doar ca finantarea constructiei Militari Shopping Centre va fi asigurata de o banca straina, prezenta si pe piata romaneasca.
Firma Liebrecht & Wood a fost infiintata in 1991, are zece ani de experienta pe piata poloneza si a intrat in 2000 si pe piata romaneasca. Firma are la ora actuala un portofoliu de proiecte (finalizate, in derulare si in plan) estimate la peste 130 mil euro. Militari Shopping Center va fi primul proiect derulat in Romania.





Dezvoltarea merge catre vest
Zona de vest a Capitalei a devenit din ce in ce mai interesanta pentru investitorii pe piata imobiliara, atat pe partea de centre comerciale, cat si pe segmentul spatiilor industriale. In aceasta regiune, se afla hipermarketul Carrefour, cu magazinul de bricolaj Bricostore, langa care se va mai construi un magazin al producatorului de mobila Mobexpert, dar si un magazin cash & carry al Metro.
Pe piata spatiilor industriale, zona de vest, aflata la iesirea spre autostrada Bucuresti-Pitesti, are un potential ridicat de dezvoltare pentru depozite, spatii de productie si spatii comerciale, potential care extinde zona prin noi constructii.
bogdan.neagu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO