ZF Health&Pharma Summit 2017

Liviu Popescu, director Relaţii Externe ARPIM: CNAS spune că a dublat alocările pentru medicamente în ultimii şase ani. Dar nimeni din industrie nu înţelege despre ce cifre e vorba

13 sep 2017 Autor: Roxana Rosu

Accesul la medicamente inovative e încă redus, raportul România vs vestul Europei este tot de 1/10, a spus Liviu Popescu, Director Relaţii Externe a Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) la ZF Health&PharmaSummit 2017.

Pe piaţa pharma nu s-a schimbat mare lucru. Taxa clawback e tot acolo, Accesul la medicamente inovative e încă redus. Aşteptăm să vedem cum creşterea economică din ultimii ani este translatată şi în anumite linii de buget, inclusiv pe sănătate, pe bugetul privind medicamentele. Noi nu am simţit nicio creştere pe bugetul de medicamente compensate al CNAS. Dar simţim foarte bine taxa clawback”.

Alte declaraţii:

CNAS spune că a dublat alocările pentru medicamente în ultimii şase ani. Dar nimeni din industrie nu înţelege despre ce cifre e vorba de fapt, ce s-a dublat. Legal, alocarea bugetară e aceeaşi.

Cert, avem nevoie de mai multă transparenţă a cifrelor cu care lucrăm toţi. Dacă am avea şi noi acces la date credibile, am putea ajuta decidenţii să nu facă greşeli istorice. Am reuşit să oprim în trecut anumite greşeli, cu datele pe care le aveam.

Poate e nevoie de un audit al sistemului.

 

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
director
, relatii
, medicamente
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide