Companii

Logistica de 15 mil. euro pentru Dunca Expeditii

31.10.2005, 16:28 68

Compania timisoreana de transport Dunca Expeditii estimeaza o crestere de 50% a cifrei de afaceri pe 2005 pana la un nivel de 15 milioane de euro.

"Aceasta evolutie a cifrei de afaceri fata de cele 10,5 milioane de euro obtinute in 2004 se datoreaza cresterii parcului auto, a numarului de kilometri parcursi, precum si majorarea pretului la combustibil care a avut o influenta directa asupra acestui indicator", a declarat Dunca Romeo Dan, directorul general al companiei Dunca Expeditii.

In ciuda acestei cresteri de 50% a cifrei de afaceri pe 2005, Dunca a fost afectata negativ de marirea pretului combustibililor pe pietele internationale care i-a adus pierderi in sensul reducerii marjei de profit.

Transportatorul timisorean crede ca principala problema a pietei transporturilor este indisciplina. "Nu sunt respectate reglementarile in vigoare de catre firmele de transport atat din tara, cat si din strainatate. In perspectiva intrarii Romaniei in Uniunea Euopeana, transportatorii nu sunt familiarizati cu legislatia si nu se implica in totalitate", a explicat Dunca.

Compania are ca obiectiv in urmatorii ani valorificarea potentialului de crestere al pietei de logistica din Romania. "Planul nostru pe termen lung este dezvoltarea si consolidarea unei companii care sa poata oferi servicii integrate de transport si logistica. Pe termen scurt si mediu vrem sa realizam o crestere a parcului auto existent cu 50% si sa finalizam constructia unui centru logistic in Timisoara cu o suprafata de 15.000 mp", a spus Dunca. Din 2004, Dunca a inceput sa activeze si in domeniul logisticii, avand ca principal client compania Procter & Gamble Romania.

Infiintata in 1994, Dunca Expeditii activeaza in domeniul transportului intern si international de marfuri generale, marfuri periculoase (in special gaze lichefiate sau comprimate), agabaritice si produse de balastiera. Compania timisoreana este singurul transportator de gaze lichefiate al societatii Linde Gaz Romania.

Alti clienti ai companiei timisorene de transport sunt: Europrefabricate, Nestle Romania, DT Logistic, LKW Walter, Michelin Romanian Distribution, Blomberg Holzindustrie.

Dunca Expeditii are sediul central in Timisoara si doua puncte de lucru in Ramnicu Valcea si Bucuresti. Dupa investitii totale in valoare de peste 5 milioane de euro, Dunca are un parc auto format din 290 de autovehicule si 430 de angajati.

Principalii competitori sunt: Edy Spedition, Transcar, International Lazar Company, Dumagas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO