Companii

Lufthansa intra pe piata locala cu divizia low-cost

26.02.2007, 18:39 40

Compania aeriana Germanwings, divizia low-cost a Lufthansa, va opera in Romania incepand cu 25 martie, estimand pentru primul an de functionare 35.000 de pasageri.
Cea mai mare companie low-cost din Romania, Blue Air, estimeaza ca va transporta anul acesta 500.000 de pasageri.
"Romania este o piata cu potential. Pentru inceput vom opera pe o singura ruta, Bucuresti-Koln (aeroportul Cologne/Bonn), dar avem in vedere si alte destinatii cu plecare din Baneasa pe care s-ar putea sa le introducem tot in acest an", a declarat pentru ZF Andreas Engel, reprezentantul companiei.
Astfel, compania va avea pentru inceput trei zboruri dus-intors pe saptamana, urmand sa-si mareasca apoi frecventa. Printre posibilele destinatii cu plecare din Bucuresti sunt si Berlon, Hamburg sau Stuttgart.
Pe langa ruta Bucuresti-Koln, Germanwings va mai introduce din martie si alte rute noi spre Koln din Burgas (Bulgaria), Sarajevo, Sofia, Zadar (Croatia), Varna (Bulgaria), Alghero (Sardinia) sau Kavala (Macedonia), potrivit informatiilor de pe site-ul companiei.
Compania germana low-cost a avut anul trecut o crestere de 39% a cifrei de afaceri, pana la 560 de milioane de euro, inregistrand si un trafic de 7,1 milioane de pasageri, cu 31%, mai mult fata de 2005.
Germanwings nu este insa singura companie low-cost care va intra in Romania in acest an.
"Si Easy Jet va opera in Romania in acest an. Totodata, suntem in discutii si cu Air Berlin si Ryanair", a spus Florin Fulger, directorul general al aeroportului Baneasa Aurel Vlaicu.
Greii low-cost-ului vor determina o noua crestere pe aeroportul Baneasa, dupa ce anul trecut traficul a ajuns la 700.000 de pasageri, fata de 380.000 in anul precedent.
Aeroportul Baneasa va fi inchis insa in perioada 10 mai-10 iunie, pentru renovari.
"Vom investi 18 milioane de euro in reparatia capitala a pistei", a mai spus Fulger.
In perioada in care va fi inchis aeroportul, companiile aeriene low-cost vor zbura, cel mai probabil, de pe Henri Coanda Otopeni.
De pe aeroportul Baneasa zboara companiile low-cost Blue Air, MyAir, dar si Wizz Air, incepand cu acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO