Companii

Lufthansa: piata romaneasca va fi a doua din regiune, dupa Polonia

01.11.2007, 21:54 8

Cu aproape 20 de zboruri saptamanale introduse in acest an si cu un obiectiv de 500.000 de pasageri transportati pe rutele in si dinspre Romania operatorul aerian Lufthansa estimeaza ca piata autohtona va urca pe locul doi in topul pietelor din regiune, dupa Polonia, surclasand insa Ungaria.
"Romania va fi anul viitor cea de-a doua piata ca marime dupa Polonia. Piata de aici s-a dezvoltat foarte repede in ultimii ani si avem deja zboruri din trei orase din Romania", a spus Tamur Goudarzi-Pour, general manager al Lufthansa pe Europa Centrala.
In prima parte a anului compania a raportat pe piata locala o crestere a veniturilor de circa 25%, comparativ cu perioada similara a anului precedent. Lufthansa a introdus in ianuarie al treilea zbor zilnic pe ruta Bucuresti-Frankfurt si in martie a doua frecventa de zbor pe ruta Bucuresti-D?sseldorf. Totodata, incepand din luna septembrie, a inceput sa opereze pe ruta Sibiu - M?nchen, ajungand astfel la peste 70 de zboruri saptamanale din cele trei destinatii, Timisoara, Sibiu si Bucuresti, catre Germania. Numarul de pasageri transportati in si dinspre Romania de companie va ajunge in acest an la 500.000 de persoane, fata de peste 300.000 de persoane anul precedent. "Ne asteptam la o crestere de doua cifre a numarului de pasageri si in anul urmator. As putea spune ca toate cursele in si dinspre Romania sunt profitabile, chiar daca zborurile de la Sibiu au fost introduse recent", a precizat Goudarzi-Pour. Pe cursele in si dinspre Romania, operatorul aerian inregistreaza un grad de ocupare de peste 75%.
Goudazi-Pour a mai spus ca Lufthansa mizeaza foarte mult pe contractele corporatiste incheiate, care au o crestere de doua cifre anual.
Incepand cu luna octombrie, Stefan Lau, care a ocupat timp de peste trei ani functia de country manager pe Romania, a fost promovat pe functia de manager operations & airport services south & eastern Europe.
Fraiele operatiunilor din Romania au fost astfel preluate de Stefan Versemann, care a devenit general manager, si de Eugen Dumitrache, care ocupa pe plan local functia de manager operations and airport services.
"Dezvoltarea nostra in Romania ne-a determinat sa dezvoltam echipa de conducere si sa separam activitatea de vanzare de cea de operatiuni la sol", a spus Goudarzi-Pour. Lufthansa a intrat in Romania in urma cu 40 de ani, ajungand acum unul dintre cei mai importanti operatori de pe piata, alaturi de TAROM, Carpatair, Air France - KLM sau Malev.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO