Companii

Lukoil isi extinde reteaua

18.07.2007, 18:59 20

Lukoil Romania, compania de retail a rusilor de la Lukoil pe piata locala, intentioneaza sa demareze un program prin care vor fi construite un numar de 50-60 de benzinarii pe coridorul paneuropean.
"In anul 2007, se investesc deja in acest scop, inclusiv pentru modernizarea si cresterea rentabilitatii statiilor de distributie de carburanti existente, circa 20 mil. dolari (15 mil. euro)", spune Constantin Tampiza, directorul general al Lukoil Romania.
O alta strategie pe care o vor aplica rusii de la Lukoil pe segmentul de retail este dezvoltarea serviciilor non-oil in cadrul benzinariilor.
"Pana la sfarsitul trimestrului trei al acestui an, vor fi finalizate proiectele de deschidere a snack-barurilor la 10 statii de distributii de carburanti si de extindere a retelei de spalatorii auto in cadrul statiilor de distributie a carburantilor, inclusiv modernizarea celor existente", explica reprezentantul Lukoil Romania.
"Totodata se analizeaza problema implementarii unei serii de servicii suplimentare in cadrul statiilor de distributie de carburanti cum ar fi plata utilitatilor, efectuarea de transferuri banesti, perfectarea asigurarilor", a mai precizat Tampiza.
Aceasta tendinta s-a remarcat la nivelul intregii piete de profil, majoritatea juatorilor aducand partea de mancare si bauturi, restaurante, diferite servicii financiare cum ar transferul rapid de bani.
In ceea ce priveste rafinaria Petrotel Lukoil si planurile de modernizare a termocentralei aflate in incinta rafinariei, reprezentantul Lukoil a declarat ca in prezent se monteaza o turbina moderna cu o capacitate de 30 de MW a carei punere in functiune este planificata pentru ultimul trimestru al acestui an. A doua etapa a procesului de modernizare care se va desfasura anul viitor vizeaza punerea in functiune a unui cazan care va permite trecerea de la pacura la cocs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO