Companii

Lukoil nu crede in revenirea consumului de carburanti

10.03.2010, 23:11 34

Lukoil Romania, al treilea jucator din piata de carburanti cuafaceri de circa un miliard de euro, crede ca vanzarile de benzinasi motorina si-ar putea continua scaderea anul acesta, dupa ce in2009 piata s-a contractat cu 6% pe fondul crizei. In ciudaestimarilor pesimiste privind consumul de carburanti, companiilepetroliere au majorat de mai multe ori pretul carburantilor de lainceputul anului, explicatia acestora fiind de fiecare datanecesitatea de a se alinia la evolutia cotatiilor internationale.De exemplu, ieri Rompetrol a scumpit carburantii cu 6 bani pelitru, la doar o zi dupa ce Petrom aplicase o scumpire similara apreturilor la pompa.

"La cum sunt azi lucrurile si daca asa se vor mentine pana lasfarsitul anului, vanzarile de carburanti la nivel de piata vorscadea cu 2%. Deocamdata nu exista semne de revenire in ceea cepriveste cererea de carburanti, dar trebuie luat in considerare sifaptul ca de obicei perioada de iarna este caracterizata prinvanzari mai mici. Acum insa, situatia este mai dificila pentru caanotimpul rece a fost foarte greu si lung, ceea ce a daunat si maimult segmentului constructiilor", explica Andrei Chirilescu,directorul general adjunct al Lukoil Romania.

Rusii de la Lukoil sunt a doua companie care nu crede inrevenirea consumului de carburanti, dupa ce recent MarianaGheorghe, CEO-ul Petrom, cel mai mare jucator din piata decarburanti, a declarat ca anul acesta piata va continua sa scada cu5% dupa ce calculele companiei au aratat un picaj de 6% in2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO