Companii

Macon Deva isi reduce cu 60% ritmul de crestere

13.01.2009, 18:04 122

Producatorul de materiale de constructii Macon Deva, controlat de compania poloneza de investitii Enterprise Investors, a anuntat ca va finaliza planul de de preluare a grupului Simcor Ordea in 2009, investitie care se ridica pana in prezent la circa 70 mil. euro.
"Integrarea operationala si consolidarea legala a holdingului Macon-Simcor va fi finalizata cel mai tarziu spre sfarsitul acestui an", a declarat Marius Marin, directorul executiv al companiei hunedorene.
Fondul de investitii Enterprise Investors a cumparat in iulie anul trecut pachetul majoritar al grupului de firme Simcor Oradea de la oamenii de afaceri Stache Lutz si Mihai Voiculescu, valoarea totala a tranzactiei fiind de 53 mil. euro, potrivit anuntului initial al Enterprise Investors. In noiembrie 2008, in urma ofertei publice de preluare, Macon a mai cumparat actiuni in cadrul grupului Simcor in valoare de 16 mil. lei (4,3 mil. euro).
In urma ofertelor publice, Enterprise Investors a ajuns sa controleze, prin intermediul Macon, 95,7% din actiunile Simcor si circa 64% din Simbeton, Macon devenind astfel cel mai mare producator de BCA de pe piata locala.
In 2008, producatorul hunedorean a inregistrat o cifra de afaceri de 46,8 mil. euro, in crestere cu 17% fata de anul precendent, cresterea datorandu-se in principal avansului lucrarilor din infrastructura. "Macon a inregistrat in 2008 o crestere a cifrei de afaceri cu 17% fata de anul precendent, aceasta evolutie fiind influentata in principal de volumul crescut al lucrarilor de infrastructura. Pentru 2009, estimam o crestere a cifrei de afaceri de 6%", a adaugat Marin. In 2007, compania a raportat un rulaj de 40 mil. euro, astfel ca, potrivit ritmului de crestere anuntat, producatorul a inregistrat anul trecut afaceri in jurul a 47 mil. euro.
Compania isi propune dezvoltarea principalelor grupe de produse din portofoliul companiei, respectiv BCA si var, precum si produse prefabricate din beton destinate constructiilor din infrastructura.
"Vom mentine strategia de dezvoltare a principalelor grupe de materiale, respectiv BCA, prefabricate din beton, dar si var, acesta fiind inclus in portofoliul Macon odata cu preluarea grupului Simcor", a mai spus directorul executiv al Macon Deva.
In ceea ce priveste evolutia preturilor si a pietelor de profil, reprezentantii Macon spun ca o imagine exacta va depinde in mare masura de evolutia crizei financiare si a sectorului constructiilor.
"Pentru primele sase-noua luni ale lui 2009 prognozam o crestere redusa a segmentelor de piata pe care activam, precum si o plafonare a preturilor. Cat despre cheltuieli, masurile de reducere a acestora sunt focalizate pe reducerea costurilor administrative si a consumurilor", a mai spus Marin.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO