Companii

Magazinele de bricolaj mentin constante vanzarile Daw Benta

Magazinele de bricolaj mentin constante vanzarile Daw Benta

Vanzarile de vopsele coboara in acest an cu 50 mil. euro

01.10.2009, 23:17 83

Producatorul de vopsele Daw Benta, controlat de grupul germanDaw & Caparol si de familia Benta din judetul Mures, estimeazaca va realiza in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 24 mil.euro, la acelasi nivel cu anul trecut.

"Asteptarile noastre pentru acest an au fost destul derezervate, avand in vedere atat contextul economic din Romania, catsi cresterile preturilor la materiile prime practicate defurnizori. Totusi, datorita cresterii echipelor de vanzari sinoilor clienti care ni s-au alaturat in acest an, scaderea peransamblu a pietei constructiilor ne-a afectat in mica masura.Numarul de angajati ai companiei noastre a ajuns la 247 de persoanein momentul de fata comparativ cu 237 de salariati la finalulanului trecut", a declarat Remus Aurel Benta, directorul general alcompaniei Daw Benta Romania.

Daw Benta Romania produce diferite tipuri de vopsele, productiacompaniei fiind in acest an cu 25% mai mare fata de anul 2008,singura scadere fiind raportata pe segmentul de adezivi, undecompania a raportat un declin de 15%.

"Cele mai importante cresteri le-am inregistrat pe segmentulmagazinelor do-it-yourself (de bricolaj - n. red.)", a mai spusBenta, care a completat ca avansul in primele opt luni a fost de20% in acest sector.

Reprezentantii companiei Daw Benta Romania sunt pesimisti insain ceea ce priveste evolutia pietei materialelor de constructii inurmatoarea perioada de timp atat pentru lucrarile de constructiidin segmentul rezidential, cat si pentru lucrarile deinfrastructura sau lucrarile cu finantare din parteaGuvernului.

"Pentru constructiile cu destinatie rezidentiala trendul pieteiva fi de renovare a vechilor locuinte si constructia locuintelornoi, de obicei in regie proprie, ceea ce probabil va alimentaafacerile do-it-yourself si astfel vanzarile pe acest segment vorcontinua sa creasca", spune directorul producatorului devopsele.

Potrivit oficialilor companiei, in ultimii 5 ani, trendul indomeniul constructiilor din Romania a fost de crestere accentuatape segmentul rezidential, insa din toamna anului 2008 nu s-a maideschis in tara niciun santier, ci s-a urmarit doar diminuareacosturilor in cazul proiectelor ramase viabile.

"In conditiile economice actuale este dificil de realizat ostrategie de abordare a pietei din 2010 si de estimat evolutiasituatiei financiare", a mai spus Benta

Daw Benta detinea anul trecut o retea de 31 de magazine la nivelnational si aproape 250 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO