Companii

Magazinele Time Out s-au inchis, operatorul a intrat in faliment

19.01.2010, 23:12 611

Great United Trading Romania, compania care detine brandul deimbracaminte Time Out, a solicitat la finalul anului trecutintrarea directa in faliment, dupa ce a acumulat datorii de putinpeste un milion de euro la compania-mama din Cehia, care este sifurnizor al celor noua magazine pe care le detinea in Romania.

Great United Trading Romania a rulat in 2008 afaceri de 2,85milioane de euro, dar a inregistrat pierderi de 0,14 milioane deeuro.

Datorii de un milion de euro

"La jumatatea anului trecut, compania-mama si unicul actionar adecis sa nu mai continue afacerile in Romania, din cauza ca aveadeja de recuperat datorii de putin peste un milion de euro. Initialau cautat parteneri pentru a acorda in franciza brandul, dar cumpiata de fashion a suferit o scadere puternica anul trecut, nu augasit companii serioase care sa preia Time Out. Prin urmare, nu amai fost timp de cautari pentru a nu se acumula si alte datorii", adeclarat pentru ZF George Mihai Petrescu, care a administrat lanivel local businessul Great United Trading pana in decembrie 2009,cand a fost preluat de administratorul judiciar, IntercomManagement SPRL.

In decembrie s-a deschis procedura de faliment, singuraactivitate desfasurata de companie in momentul de fata fiindvalorificarea bunurilor, adica stocul de marfa. "Compania a inchisdeja magazinele pe care le detine in Bucuresti, Pitesti, Ploiesti,Sibiu, Galati si Ramnicu-Valcea chiar daca aveau contracte dechirie in desfasurare", a declarat pentru ZF Laurentiu ConstantinTudose, avocat in cadrul Intercom Management SPRL.

In prezent, stocul de marfa, care valoreaza, potrivitretailerului, cateva sute de mii de euro, se afla in proces deinventariere si evaluare pentru a putea fi vandut catre unpotential client sau prin licitatie directa.

Insolvente in retailul de fashion

"Cu banii de pe stocul de marfa am putea plati datoriile pe carele avem la nivel intern catre dezvoltatorii centrelor comercialeunde aveam magazinele Time Out", a declarat George MihaiPetrescu.

Reprezentantii Great United Trading au anuntat ca este posibilsa reintre pe piata din Romania in urmatorii doi-trei ani, candpiata se va stabiliza, potrivit lui Petrescu.

Tot in sectorul retailului de fashion, Leonardo (pantofi) siMondex Sibiu (ciorapi) au intampinat probleme la insistentelecreditorilor, dar ambele companii au decis sa ceara insolventa sisa intre in reorganizare judiciara, cu scopul de a scapa dedatoriile acumulate pe perioada in care criza financiara a afectatputernic industria de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO