Companii

Mai puţin de unu din cinci locuitori are un loc de muncă, iar doi salariaţi susţin trei pensionari

Mai puţin de unu din cinci locuitori are un loc de...

Autor: Adelina Mihai

20.02.2014, 00:06 192
Doar 17% din populaţia stabilă a judeţului Bacău are un loc de muncă, adică la un efectiv de 107.000 de salariaţi corespunde o populaţie de 616.000 de persoane, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Astfel, statisticile demonstrează că piaţa muncii din Bacău arată mai rău decât cea din restul ţării, unde  21% din populaţia sta­bilă lucrează.
 
Retailerul de bricolaj Dedeman, deţinut de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, este cel mai mare angajator din Bacău, însă majori­tatea celor peste 6.600 de salariaţi ai com­paniei lucrează în magazinele din ţară ale retai­lerului, chiar dacă sunt înregistraţi în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă din Bacău.
 
 

Pe locurile următoare în topul celor mai mari angajatori din Bacău se află Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău, Aerostar (fabrica de avioane), Di­recţia de Asistenţă Socială şi Pro­tecţia Copilului din Bacău şi compania Agricola (carne de pasăre). „În ultimii ani, foarte mulţi oameni s-au angajat în Bacău în industria confecţiilor, iar angajatorii din acest domeniu au continuat să caute personal, atât calificat, cât şi necalificat. De asemenea, sezonier, se mai fac angajări în domeniul hotelier, de exemplu“, a explicat Daniela Bălan, purtător de cuvânt în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Bacău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO