Companii

Malev schimba strategia pentru a-i tine pe romani la Budapesta: bilet de avion si cazare la hotel

Malev schimba strategia pentru a-i tine pe romani la Budapesta: bilet de avion si cazare la hotel
24.09.2009, 00:00 50

"Planul nostru este sa ne concentram pe Budapesta ca orasturistic, pentru ca acesta nu are aceeasi imagine ca altedestinatii pe care le aleg romanii, precum Viena. Vrem sa crestemnumarul de pasageri care vin pentru vacante in Budapesta", adeclarat Karim Makhlouf, directorul comercial al Malev.

Astfel, compania a incheiat contracte cu toate hotelurile decinci stele din Budapesta, dar si cu agentiile de turism dinRomania, iar incepand cu luna trecuta ofera pachete de weekend, ceinclud atat transportul cu avionul, dar si doua nopti de cazare la229 de euro.

Piata cheie

"Am inceput sa colaboram atat cu hoteluri, cat si cu agentiilede turism din Romania. Ne gandim la parteneriate cu hotelurile dinBucuresti pentru a aduce turisti din Ungaria", a precizat el,adaugand ca nu s-a facut inca o monitorizare a vanzarilor prinagentiile de turism.

Anul trecut compania a transportat 280.000 de pasageri pe ruteledin si spre Romania, iar in primele noua luni anul acesta s-auinregistrat 190.000 de calatori. Majoritatea pasagerilor carezboara cu Malev doar tranziteaza Budapesta, de unde aleg zboruricatre alte destinatii europene.

"Pentru noi Romania este o destinatie importanta si o piatacheie, 8% din numarul total de pasageri ai companiei sunt romani.Altfel spus, aproape unul din zece pasageri ai Malev este roman.Planuim sa ne dezvoltam activitatea aici si sa crestem traficulprin atragerea studentilor, familiilor, asociatiilor culturale. Amzburat in luna august la un grad de ocupare de 84%, mai mare cu2,5% fata de anul anterior."

Ataca prin pret operatorii low-cost

Jucatorul ungar opereaza 65 de zboruri saptamanale pe piataromaneasca catre destinatia Budapesta, cu plecare din Bucuresti(patru curse saptamanale), Timisoara si Cluj-Napoca (cate douazboruri), dar si Targu-Mures si Iasi (curse zilnice).

"Am redus preturile cu 10-15% anul acesta in conditiile crizeieconomice. Incercam sa atacam prin pret si operatorii low-cost careopereaza aceasta destinatie", a spus directorul. Pe rutaTargu-Mures-Budapesta mai zboara si compania low-cost Wizz Air, cuo frecventa de trei curse pe saptamana. Pretul unui bilet peaceasta ruta cu Malev incepe de la 22 de euro cu toate taxeleincluse, in timp ce la Wizz Air un bilet rezervat pentru 1octombrie costa 39 de lei, potrivit datelor de pe site-ulcompaniei.

Spre Budapesta mai zboara si compania romaneasca Tarom, cuplecare de pe aeroportul Otopeni, pretul unui bilet depasind 400 deeuro, cu rezervare facuta de ieri pentru 1 octombrie.

Reprezentantii companiei nu au dorit sa ofere date legate deindicatorii financiari, insa, luand in calcul valoarea totala apietei aeriane de linie regulata de 400 de milioane de euro si ocota de piata de 5%, veniturile Malev se situeaza in 2008 in jur de20 mil. euro, potrivit estimarilor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO