Companii

Mall de 35 de milioane de euro in Bacau

18.08.2006, 19:19 23

Compania Arena City Center a inceput constructia unui centru comercial de tip mall in Bacau, cu o valoare de 35 de milioane de euro.
"Ideea ne-a venit in urma cu doi ani, cand, impreuna cu cativa arhitecti italieni, am observat potentialul acestui teren din centrul orasului. Am tinut cont de puterea de cumparare a bacauanilor si de pozitia strategica a orasului cand am decis construirea acestui mall regional", a declarat Ovidiu Budeanu, presedintele companiei Arena City Center.
Valoarea totala a proiectului este de 35 mil. euro, din care aproape jumatate reprezinta valoarea terenului si a actualei cladiri, pe scheletul careia se va construi mall-ul, precum si a cheltuielilor efectuate pana in prezent, restul provenind dintr-un credit de la HVB Bank Romania.
Mall-ul va avea o suprafata totala de 31.000 metri patrati structurati pe trei niveluri - parter si doua etaje, iar pretul de inchiriere va oscila intre 0 si 100 euro/mp, in functie de suprafata inchiriata si de renumele brandului. La chiria stabilita se vor adauga sase euro pentru securitate si intretinere si inca doi pentru marketing.
Printre chiriasii mall-ului se afla, potrivit oficialilor, supermarketul olandez Spar sau retailerul de electronice si electrocasnice Flanco.
"In prezent avem discutii pentru inchirierea a peste 70% din spatiile din mall. Mixul de chiriasi va fi alcatuit in proportie de 90% din firme nationale si internationale, iar 10% vor fi ocupate de branduri locale", declara Florina Cojocari, Senior Broker in cadrul Departamentului de Retail al Eurisko, agentul exclusiv al proiectului. Langa mall, dezvoltatorul are in plan si realizarea unui hotel cu o suta de camere, in urma unei investitii de 3 mil. euro.
Compania dezvoltatoare este controlata de investitori romani. Omul de afaceri Ovidiu Budeanu detine 39,2% din capital, in timp ce Protrans International Bacau are 48,8% din capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO