Companii

Mall-urile si hipermarketurile au majorat cu 40% afacerile Macon Deva

06.07.2007, 21:13 21

Compania Macon din Deva, care desfasoara activitati pe piata materialelor de constructii, a realizat in primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de circa 7,12 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 40% fata de 2006, principalul factor de crestere a vanzarilor companiei hunedorene fiind dezvoltarea pietei constructiilor.
"Am inregistrat o evolutie pozitiva a indicatorilor financiari in primele trei luni ale acestui an datorita numarului mare de hipermarketuri, mall-uri si cladiri de birouri construite in ultimul timp, dar si datorita proiectelor de infrastructura aflate in momentul de fata in derulare", a declarat pentru ZF Transilvania Dan Stoian, directorul comercial al companiei Macon. Potrivit acestuia, cea mai importanta crestere a vanzarilor a fost inregistrata pentru prefabricatele din beton, datorita expansiunii segmentului de retail, dar si cererii mari pe piata de stalpi pentru linii electrice aeriene.
Pentru acest an compania si-a bugetat investitii de 5 mil. euro in vederea dezvoltarii capacitatilor de productie, modernizarii si automatizarii echipamentelor de lucru, investitiile principale derulandu-se in cadrul sectoarelor de BCA si prefabricate.
"Politica companiei noastre pentru acest an prevede reorganizarea proceselor de fabricatie, cresterea echipelor de marketing si vanzari, dar si dezvoltarea competentelor din zona resurselor umane", spune Dan Stoian.
Macon desfasoara activitati de productie a materialelor de constructii, BCA (beton celular autoclavizat), cahle de teracota, produse termo si fonoizolatoare, produse din beton, obiecte ceramice, tigle, produse destinate finisajelor si agregate minerale, comercializarea marfurilor facandu-se prin intermediul distribuitorilor din tara si a magazinelor de profil.
Pentru anul acesta, firma hunedoreana estimeaza o crestere usoara a cotei de piata pe segmentul de BCA, de la 14% la 15%, pe fondul investitiilor in productie. Potrivit reprezentantilor Macon, cifra de afaceri estimata pentru acest an va ajunge la 38 mil. euro, in crestere cu 25% fata de 2006.
"Cresterea in cadrul sectorului materialelor de constructii este rezultatul nivelului ridicat al investitiilor in acest domeniu, al expansiunii in teritoriu a segmentului de retail si al cererii din ce in ce mai mari pentru spatiile rezidentiale", spune Dan Stoian.
Compania Macon infiintata in anul 1992 a fost preluata in 2006 de catre fondul de investitii polonez Enterprise Investors, pentru circa 35 mil. euro. Enterprise Investors intentioneaza sa reinvesteasca profiturile obtinute la Deva in dezvoltarea afacerii si sa aloce bani pentru eventuale achizitii ale Macon in sectorul de profil.
Polonezii doresc o listare a Macon pe Bursa pana in 2009, dupa ce fondurile de pensii vor deveni active pe piata. Numarul de angajati ai companiei hunedorene in momentul de fata este de 780 de persoane, principalii competitori pe piata fiind Celco Constanta, Simcor Oradea, Elpreco Craiova si Prefabricate Vest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO