Companii

Managerii Transgaz au avut 21 mil. euro pentru oferta

13.12.2007, 19:07 9

Managerii Transgaz Medias au avut peste 21 mil. euro pentru a subscrie in oferta publica initiala de vanzare de actiuni a companiei, avand in vedere ca au primit in urma alocarii actiuni in valoare totala de 550.000 de euro, potrivit raportarilor transmise Bursei de Valori.
Trei dintre managerii Transgaz au subscris pe transa investitorilor mari, unde suprasubscrierea a fost de aproape 39 de ori. Investitorii care au subscris pe aceasta transa au primit doar 2,56% din actiunile subscrise. Directorul general al companiei, Ioan Rusu, a primit la alocare 2.508 actiuni in valoare de 137.000 de euro. In aceste conditii, el ar fi subscris titluri de circa 5,38 mil. euro pe transa mare.
"Era normal ca managerii Transgaz sa subscrie in oferta pentru ca peste tot pe unde am fost am fost intrebati de potentialii investitori daca vor participa la aceasta operatiune si este un semn de incredere in companie. O parte din suma necesara subscrierii am asigurat-o din economiile proprii, iar pentru restul am folosit solutiile financiare legale care sunt la indemana oricarui investitor", a declarat pentru ZF Ioan Rusu. Directorul economic al Transgaz, Radu Costica Moldovan, a primit in urma alocarii 5.481 de actiuni in valoare de aproape 300.000 de euro. Pentru a primi acest numar de actiuni, el ar fi trebuit sa subscrie pe transa mare circa 11,68 mil. euro, adica mai mult decat SIF Muntenia sau SIF Banat-Crisana, care au subscris de cate 8,7 mil. euro, potrivit raportarilor transmise Bursei de Valori.
Fostul director economic al companiei, Dumitru Marin, a cumparat actiuni in valoare de aproape 100.000 de euro, dupa ce a subscris circa 3,87 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO