Companii

Marina Babară, Ford România: La uzina Ford vin angajaţi şi de la 50 km distanţă. Procesul de recrutare din 2019 a fost mult mai anevoios faţă de cele anterioare

Marina Babară, HR manager în cadrul Ford România: Lucrăm foarte strâns cu colegii noştri din celelalte ţări unde avem facilităţi de producţie şi ne bazăm pe schimbul de experienţă.

Marina Babară, HR manager în cadrul Ford România: Lucrăm foarte strâns cu colegii noştri din celelalte ţări unde avem facilităţi de producţie şi ne bazăm pe schimbul de experienţă.

Autor: Bogdan Alecu

10.01.2020, 20:05 4273

Ford România a recrutat în ultimul an 1.700 de noi salariaţi pentru uzina auto de la Craiova, forţă de muncă necesară lansării în producţie a celui de-al doilea SUV l Americanii au derulat astfel cel mai amplu program de angajare de pe piaţa locală din ultimul an, cu cel mai ridicat impact asupra economiei locale.

„Principala provocare a fost reprezentată de faptul că nu găseam un număr suficient de mare de candidaţi specializaţi în Craiova, astfel că a trebuit să ne extindem aria procesului de recrutare pe o rază de aproximativ 30 de kilometri în afara oraşului. Am căutat în special operatori de bază şi operatori calificaţi pentru a acoperi producţia celui de-al doilea model fabricat aici la Craiova, noul SUV Ford Puma“, a spus Marina Babară, HR manager în cadrul Ford România.

Ea a subliniat că pentru ambele posturi, cel de operator de bază şi cel de operator calificat, condiţia de bază a fost trecerea unei probe teoretice şi a unei probe practi­ce. În cazul opera­to­rilor calificaţi, un plus în alege­rea candidaţilor l-a re­prezentat şi nivelul ex­perienţei an­terioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO