Companii

Masinile britanice si-au gasit nisa de piata

30.07.2004, 00:00 23

Cand vine vorba de masini preferintele romanilor se indreapta spre marcile germane si mai nou cele frantuzesti. Cu toate acestea, printre marcile care inregistreaza cresteri in ultima perioada se regasesc si doua britanice - MG si Rover.
Automobile Bavaria, importatorul producatorului britanic MG Rover pe piata romaneasca estimeaza pentru acest an vanzari de 250 de unitati, in crestere fata de aproape 200 in urma cu un an.
?Anul acesta am vandut 107 autovehicule MG Rover (101 Rover si 6 MG), iar pe ansamblul acestui an preconizam 250 de unitati sau mai mult?, a declarat Anamaria Suciu, director de marketing MG Rover in cadrul Automobile Bavaria.
La baza vanzarilor vor sta modele precum Rover Streetwise, Rover 75, dar si modelul decapotabil MG TF.
?O mare parte dintre cei care au cumparat anul trecut MG TF au fost clienti care cunosteau marca din Anglia, Belgia, Germania, adica din Occident in general, clienti pe care nu a trebuit sa ii convingem de calitatile marcii. Munca de convingere a inceput anul acesta cand s-a epuizat numarul celor care asteptau sa apara masina si in Romania si au cumparat-o?, a precizat oficialul Automobile Bavaria.
Rover Streetwise, model lansat anul trecut a inceput la randul sau sa conteze in vanzari. ?MG Rover, dupa o lunga perioada in care nu a mai aparut cu nici o noutate a realizat un model pentru tineri, Rover Streetwise. Este o masina cu garda mai ridicata de la sol, insa nu este 4x4. De la momentul lansarii si pana in prezent am vandut peste 60 de unitati (12 in anul 2003 si 41 in prima jumatate a acestui an).
In urma cu o luna a fost lansat pe piata romaneasca si noul Rover 75, in timp ce modelele Rover 25 si 45 sunt in asteptarea unei ?operatii estetice?.
In aceste conditii, strategia de promovare a celor doua marci britanice pe piata romaneasca a avut in prim plan panourile outdoor. ?Sustinerea media a fost prezenta dar nu agresiv. Am lucrat pe outdoor si expunerea masinii in centre comerciale (Orhideea, Mall)?, a precizat Suciu.
Anul trecut, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania au fost vandute 19 automobile MG si 178 Rover.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO