Companii

Maspex, producătorul Tymbark şi Salatini şi-a majorat cu 34% profitul net în 2023, la 153 mil. lei, la o cifră de afaceri de 1,15 mld. lei

În fabrica din Vălenii de Munte Maspex produce sucuri (Tymbark, Tedi, Ciao), produse instant (La Festa), snacksuri dulci şi sărate (Salatini, Rollini d’Oro) şi paste (Arnos), dar şi alte produse alimentare.

În fabrica din Vălenii de Munte Maspex produce sucuri (Tymbark, Tedi, Ciao), produse instant (La Festa), snacksuri dulci şi sărate (Salatini, Rollini d’Oro) şi paste (Arnos), dar şi alte produse alimentare.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.04.2024, 18:30 150

Maspex este unul dintre cei mai mari jucători din industria alimentară locală, iar grupul polonez unul dintre cele mai puternice din acest sector în regiune.

Maspex România, producă­torul unor branduri precum Tymbark, Salatini, Bucovina şi Arnos, a terminat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 1,15 miliarde de lei (234 mil. euro), în creştere cu peste 12% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Astfel, compania continuă şirul creşterilor pe plan local, iar de aproape două decenii cifra de afaceri a producă­torului este pe o pantă ascendentă. La nivel de câştiguri, Maspex Ro­mânia a avut în 2023 un profit net de 153,6 milioane de lei, mai mare cu circa 34% faţă de anul precedent. Rezultatul a fost realizat cu ajutorul a peste 1.600 de angajaţi, mai arată datele de la Ministerul de Finanţe. Compania din România este parte a grupului Maspex Holding, cu sediul central în Polonia, grup care se po­ziţionează pe poziţia 90 în clasa­men­tul celor mai mari 500 de companii din Europa Centrală şi de Est, potrivit unui studiu Coface, care ia în calcul rezultatele financiare aferente anului 2022. Maspex Holding a avut o cifră de afaceri de peste 2,8 miliar­de de euro în 2022, un profit net de 131 de milioane de euro şi mai mult de 9.000 de angajaţi, conform ana­lizei Coface.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO