Companii

Mazda5: Business shuttle pentru weekend

Mazda5: Business shuttle pentru weekend

Mazda5

07.07.2008, 19:41 12

Segmentul monovolumelor este unul dintre cele mai dinamice la nivel european, din simplul motiv ca pot fi cel mai bine descrise ca fiind automobile break mai inalte si implicit mai spatioase.
Mazda5 facelift doreste sa imbine caracteristicile dinamice ale generatiei precedente de Mazda6, cu spatiul interior al unui monovolum, toate la un pret competitiv.
Modelul testat, cu echiparea TX Plus si motorizarea pe benzina 2,0l si 146 CP are un pret de 21.790 de euro, cu TVA inclusa, in conditiile in care aceasta include portiere spate culisabile si actionate electric, atat de la bord, cat si prin intermediul telecomenzii incluse in cheia de contact. De asemenea, echiparea include CD-Changer cu suport MP3, computer de bord, proiectoare de ceata si toate geamurile electrice.
Motorul pe benzina de 2,0 litri dezvolta 146 CP si un cuplu motor de 185 Nm, care ii confera masinii un pronuntat caracter dinamic. Raspunsul pedalei de acceleratie este unul prompt in timp ce suspensia este mai mult reglata pe stabilitate, si mai putin pe confort. Minusul la acest capitol il reprezinta consumul - daca se conduce in oras mai sportiv, acesta urca pana la 13 litri/100 km, in timp ce in extraurban poate cobori pana la 6 litri/100 km.
Plasticele utilizate la interior nu impresioneaza prin calitate, in schimb, toate comenzile sunt amplasate ergonomic. Cu toate ca versiunea facelift a fost lansata dupa noua Mazda6, aceasta nu dispune de noul computer de bord care permite controlarea principalelor functii prin intermediul a patru butoane amplasate pe volan.
Singurul element din habitaclu care poate fi criticat cu adevarat este cotiera soferului, integrata in scaun, care nu ofera un confort prea ridicat la drum lung. In schimb, modularitatea interiorului este la cote inalte. Spre exemplu, locul central spate poate fi transformat in cotiera, si implicit se pot transporta obiecte lungi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO