Companii

MedLife a început achiziţiile cu o clinică la Braşov

30.06.2010, 23:37 254

Operatorul de servicii medicale MedLife a parafat prima saachiziţie preluând 80% din acţiunile Policlinicii de DiagnosticRapid din Braşov într-o tranzacţie de 3,5 mil. euro. "Tranzacţia vafi finanţată atât din resurse proprii, cât şi din credite bancare.De acum aşa vom merge", a spus Mihail Marcu, preşedinteleconsiliului de administraţie al MedLife şi unul dintreacţionari.

Grupul medical din Braşov, care include o clinică şi douălaboratoare, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3 mil.euro, potrivit datelor furnizate. "Considerăm că acesta este un pasfiresc în dezvoltarea şi evoluţia businessului medical, care ne vaasigura o creştere rapidă a afacerilor şi ne va întări poziţia pepiaţa serviciilor medicale la nivel local", a spus Cosmin Răşină,director general şi unul dintre acţionarii policlinicii (cu 4% dintitluri).

Alţi acţionari ai companiei achiziţionate de MedLife sunt IleanaCristina Voss (15,99%), Radu-Iulian Popeia (15,99%), EmanuilGheorghiţă (15,99%), Mihai-Stelian Varciu (15,99%), Cosmina Oproiu(15,99%), Claudia Simona Varciu (15,99%). Fiecare a vândutproporţional cu procentul avut. Niciunul dintre acţionari nu aieşit complet din afacere.

Aceasta este prima achiziţie derulată de MedLife după ce anultrecut un fond de investiţii al Société Générale a intrat cu 36% înacţionariatul operatorului de servicii medicale. Anul trecutMedLife a avut o cifră de afaceri de 26,2 mil. euro, iar pentru2010 şi-a bugetat un avans de 40%.

MedLife are în continuare planuri pentru alte două clinci demari dimensiuni în Bucureşti, extinderea spaţiului la spitalul LifeMemorial, dezvoltarea unui spital specializat în Cluj şi a unuibloc operator de zi în Hyperclinica MedLife Băneasa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO