Companii

Metro a avut vanzari cu peste 23% mai mari in T1

04.05.2007, 19:05 28

Intrarea pe segmentul hipermarketurilor, cu divizia Real, a adus grupului german Metro cresterea afacerilor pe piata romaneasca in primul trimestru al anului intr-un ritm superior mediei inregistrate in Europa de Est.
"Vanzarile in Europa de Est au crescut cu 22,6% in primul trimestru al anului fata de perioada similara din 2006, pana la valoarea de 3,2 miliarde de euro. Fara a lua in calcul achizitia retailerului Geant in Polonia, cresterea vanzarilor in aceasta perioada a fost de 17,9%. Romania si Rusia, in special, au inregistrat rate de crestere peste medie", se arata in raportul financiar trimestrial al grupului Metro.
Divizia Metro Cash&Carry a raportat vanzari de 2,4 mld.euro in Europa de Est in T1, ritmul de crestere fata de primul trimestru din 2006 fiind de 12,3%, medie devansata de pietele din Romania si Rusia.
Metro Romania detine 23 de magazine, ultimele doua unitati fiind inaugurate in 2005. Germanii au adus anul trecut pe piata locala si divizia de hipermarketuri Real, care numara in prezent 9 magazine. Grupul Metro a investit pana in acest moment peste 140 mil. euro in dezvoltarea hipermarketurilor, reprezentantii companiei estimand ca reteaua va ajunge la 21 de magazine in urmatorii doi ani, dintre care patru localizate in Bucuresti. Primul magazin Real a fost inaugurat in martie 2006.
Metro a realizat vanzari de circa 1,51 mld. euro pe piata romaneasca in 2006, in crestere cu peste 20% fata de anul precedent.
Metro este cel mai mare retailer activ pe piata locala, pe care concureaza cu retele internationale precum Rewe, Carrefour, Louis Delhaize (Cora) sau Auchan. Vanzarile grupului Metro au avansat, per total, cu 12,1% in ianuarie-martie 2007, la aproape 15 mld. euro, fiind influentate de cresterea de 14,1% inregistrata de operatiunile internationale, pana la 8,3 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO