Companii

Michelin si Nokia trimit angajati in somaj tehnic

25.11.2008, 18:19 15

Michelin Si Nokia s-au alaturat ieri companiilor locale care au recurs la trimiterera in somaj tehnic a angajatilor din fabricile din Romania. Michelin a anuntat ca fabricile Silvania si Romsteel Cord din Zalau vor opri activitatea in a doua jumatate a lunii decembrie, iar cei 1.600 de angajati trimisi in somaj tehnic urmeaza sa fie platiti cu 75% din salariul obisnuit. "Economia mondiala continua sa se degradeze intr-o maniera accelerata si consumul sa se reduca. Piata anvelopelor este direct influentata de aceasta situatie, iar cererea scade puternic in Uniunea Europeana. Pentru a mentine stocurile la acelasi nivel cu cererea pietei, Michelin Romania este obligata sa ajusteze productia, reducand cu doua saptamani activitatea uzinelor la sfarsitul anului", arata Michelin Romania.
Reprezentantii companiei au declarat ca in mod normal angajatii au o perioada de vacanta intre sarbatorile Craciunului si finalul anului, iar in acest an pentru ajustarea productiei s-a decis ca activitatea sa fie suspendata de pe data de 12 decembrie. Michelin detine in Romania si o fabrica de anvelope pentru autoturisme, in localitatea Floresti din Prahova, insa pana in prezent nu s-a luat o decizie cu privire la suspendarea productiei. La Floresti sunt angajati circa 1.800 de oameni. Si compania finlandeza Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, care a demarat in luna martie a anului trecut o investitie de 60 de milioane de euro in localitatea Jucu din judetul Cluj, a anuntat ca va trimite in somaj tehnic 104 angajati, care aveau contracte de munca pe perioada determinata. Aproape 15.000 de angajati din industria locala vor fi trimisi in somaj tehnic in ultima luna a anului, iar alti 3.500 de oameni urmeaza sa ramana fara un loc de munca in urma impactului crizei financiare mondiale asupra cererii de produse industriale la nivel european.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO