Companii

Micula afirma ca ar mari exportul, dar creditarea e blocata

03.12.2009, 23:13 27

Ioan Micula, coproprietarul grupului European Food & Drinks,care anul trecut a ajuns la afaceri cumulate de aproape un miliardde euro, spune ca businessul are nevoie de mai multe lichiditatipentru a se extinde pe pietele externe.

"Avem capacitati de crestere a exporturilor, dar nu avemsuficient cash. La ora actuala majoritatea companiilor de pe piatase confrunta cu o lipsa de lichiditati, iar anul viitor chiar dacava fi o crestere in consum aceasta nu va putea fi satisfacuta decompanii daca creditarea ramane blocata", a declarat IoanMicula.

European Food & Drinks, cel mai mare grup alimentar cucapital romanesc, detinut de Viorel si Ioan Micula, a mizatputernic in ultimii ani pe exporturi si a deschis pana acum 7filiale in afara tarii, pe piete precum Polonia, Cehia sauUngaria.

La export, fratii Micula au mizat si pe colaborarea cu marilelanturi de magazine prin fabricarea unor produse marci propriipentru retaileri, strategie pe care au mers in acest an si pe piatalocala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO