Companii

Mihai Marcu, MedLife: Trăim un moment senzaţional economic. Fonduri uriaşe şi-au întors ochii către România

Mihai Marcu (dr.) împreună cu fratele său Nicolae „Nini“ Marcu s-au aflat în faţa presei pentru a prezenta planul de extindere din acest an, care ia în calcul investiţii greenfield, achiziţii şi dezvoltarea de noi linii de business.

Mihai Marcu (dr.) împreună cu fratele său Nicolae „Nini“ Marcu s-au aflat în faţa presei pentru a prezenta planul de extindere din acest an, care ia în calcul investiţii greenfield, achiziţii şi dezvoltarea de noi linii de business.

Autor: Ioana David

19.03.2015, 17:00 1645

Dacă planurile de achiziţii ale MedLife se vor materializa, businessul companiei va ajunge la 100 mil. euro anul acesta, iar dacă nu, creşterea organică posibilă va duce cifra de afaceri la 93 mil. euro.

Mihai Marcu, preşedintele consiliului de administraţie al MedLife, cel mai mare operator de pe piaţa pri­vată de servicii me­dicale, spune că s-a în­tâlnit zilele tre­cute cu mai mulţi „vizi­ta­tori“, in­ves­titori in­teresaţi de pa­che­tul minoritar de acţiuni scos la vân­zare, care vorbesc într-un ton extrem de opti­mist despre evoluţia macroeconomică a Ro­mâniei.

El a dat exemplul unui manager de fonduri de investiţii care spunea că este incredibil ca o ţară să aibă un deficit bugetar de sub 2%, a doua creştere economică din Europa, dar să nu aibă deflaţie.

„Suntem într-un stadiu foarte incipient (cu procesul de vânzare – n. red.). S-a trimis un teaser în piaţă şi vin să vadă clinicile (…) 51% din acţiuni nu sunt la vânzare“, a spus Marcu. MedLife, o companie cu o cifră de afa­ceri de 80 mil. euro anul trecut, este con­tro­lată de familia Marcu, cu 51% din acţiuni, restul fiind în portofoliul fondului Value4Ca­pital (36,25%) şi IFC (Interna­tional Finance Corporation (12,75%). Fon­dul se pregăteşte să iasă din acest business. Po­trivit lui Mihai Marcu, vânzarea pache­tu­lui minoritar de acţiuni s-ar putea finaliza în iulie-august.

Întrebat ce ar trebui să ştie un fond de inves­tiţii care vrea să intre la MedLife, Marcu a răspuns: „Să aibă bani mulţi şi să le placă planurile de dezvoltare“.

Dar un investitor strategic? „Nu cred ca un strateg să intre acţionar minoritar într-o com­panie. Un strateg dacă intră, intră să-şi in­tro­ducă politicile.“

Comentând vânzarea pache­tului mino­ri­tar şi contextul macro­eco­no­mic, Marcu a spus că „România arată foarte bine şi MedLife este foarte sexy finan­ciar“.

„Trăim un moment senzaţional din punc­t de vedere economic. Investitorii mari, fondurile uriaşe de private equity de zeci de miliarde de euro şi-au întors ochii la Ro­mânia deoarece o consideră una dintre cele mai stabile din Europa. Însă toate aces­tea ar trebui gestionate. Dacă se intro­duce acest nou cod fiscal, România are o şansă“, a adăugat preşedintele MedLife.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO