Companii

Ministerul Economiei susţine că BCR şi Banca Transilvania sunt dispuse să devină acţionari la Oltchim

Autor: Carol Dan

04.11.2010, 23:42 21

BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, şi-a dat "acordul deprincipiu" privind conversia în acţiuni a jumătate dintr-o linie decredite de 72 de milioane de euro deschisă pentru compania de statOltchim, iar Banca Transilvania ar putea accepta o formulăsimilară, afirmă secretarul de stat în Ministerul Economiei KarolyBorbely.

"BCR şi-a dat deja acordul de principiu să ia acţiuni la Oltchimpentru jumătate dintr-o linie de credit a combinatului. Deasemenea, Banca Transilvania (BT) este dispusă să devină acţionarla Oltchim, în contul a 7 milioane de euro, parte dintr-o linie decredit", a declarat Borbely. Conducerea Oltchim a transmis pe 7octombrie Bursei un comunicat în care anunţa că BCR a decis sădevină acţionar al combinatului, prin conversia în acţiuni a uneipărţi dintr-un împrumut de 72,4 milioane de euro acordat de bancăîn noiembrie 2009. A doua zi, Oltchim a revenit asupra acesteiinformaţii, precizând că banca nu luase o astfel de decizie.Borbely a adăugat că există şi furnizori ai Oltchim care au derecuperat datorii de la combinat interesaţi să devină acţionari.Ministerul Economiei a anunţat, în urmă cu aproape două săptămâni,în urma discuţiilor cu FMI, că intenţionează să scoată din nou laprivatizare combinatul chimic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO