Companii

Mircea Georgescu, Huennebeck România: Dacă până acum sectorul imobiliar era foarte efervescent, în prezent atenţia se mută pe zona de infrastructură

Mircea Georgescu, managing director al Huennebeck România: Majoritatea investitorilor au fost mai prudenţi şi au amânat anumite investiţii, aceasta fiind tendinţa pe care compania o preconizează şi pentru următoarele luni.

Mircea Georgescu, managing director al Huennebeck România: Majoritatea investitorilor au fost mai prudenţi şi au amânat anumite investiţii, aceasta fiind tendinţa pe care compania o preconizează şi pentru următoarele luni.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.03.2022, 19:30 316

♦ Piaţa închirierilor de cofraje este în strânsă legătură cu cea a construcţiilor, astfel că anul 2021 a adus pentru Huennebeck România o creştere semnificativă, în special pe segmentul proiectelor de infrastructură, în care s-au înscris circa 40% din proiectele desfăşurate în 2021 de Huennebeck România.

Stabilizarea preţurilor la lemn şi la oţel este principala necesitate în rândul companiilor din con­struc­ţii, care ar putea să dispună astfel de mai multă predicta­bi­li­ta­te, este de părere Mircea Georgescu, ma­na­ging director al Huennebeck România, com­panie cu activităţi în zona de sisteme de co­frare şi eşafodaj, parte a unui grup german.

„În general, cele mai grele provocări sunt acelea pe care noi nu le putem controla în mod direct. În domeniul nostru, modul în care evoluează preţul la materia primă (lemn, aluminiu, oţel) sau disponibilitatea şi cos­tul forţei de muncă au un rol semnifi­ca­tiv. Eu cred că stabilitatea acestor doi indi­ca­tori va asigura un climat favorabil pentru toate companiile din sectorul de construcţii astfel încât ele să-şi îndeplinească toate obiectivele de performanţă în anul 2022.“

Piaţa închirierilor de cofraje este în strân­să legătură cu cea a construcţiilor, astf­el că anul 2021 a adus pentru Huennebeck Ro­mânia o creştere semnificativă, în special pe segmentul proiectelor de infrastructură, în care s-au înscris circa 40% din proiectele des­fă­şurate în 2021 de Huennebeck Româ­nia. Aceste tipuri de lucrări au fost cu 10% mai mul­te comparativ cu anul anterior, majo­ritatea fiind reprezentate de proiecte rutiere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO