Companii

Mitsubishi Outlander: Off-roader cu caracter

Mitsubishi Outlander: Off-roader cu caracter

Mitsubishi Outlander

07.07.2008, 19:40 40

La aproape un an de la lansarea noului Outlander, cu motorul diesel de 2,0 litri diesel de origine Volkswagen, gama propulsoarelor modelului nipon a fost completata de dieselul de la Peugeot-Citro?n, de 2,0 litri HDi.
Noul motor dezvolta 156 CP si un cuplu motor de 380 Nm la 2.000 rpm, si utilizand tehnologia common-rail, si nu cea pompa-injector a propulsorului VW, zgomotul produs de acesta fiind mult mai scazut.
Diferenta dintre cele doua se observa si atunci cand este apasata pedala de acceleratie.
Dieselul de origine PSA are un raspuns mult mai prompt, datorita prezentei cuplului la valoare maxima inca de la 2.000 rpm. Motorul este cuplat la o cutie de viteze cu sase trepte, scurta si bine etajata.
In off-road comportamentul lui Outlander poate fi usor comparat cu al unui off-roader. Sistemul de tractiune permite atat blocarea diferentialului central si traversarea unor portiuni de teren cu dificultate peste medie, in timp ce pe asfalt se poate rula numai cu tractiune pe puntea spate, pentru a economisi combustibil. La acest capitol trebuie subliniat faptul ca in oras consumul indicat de catre computerul de bord a fost de 10 litri/100 km, in timp ce in extraurban acesta a coborat pana la 6,5 litri/100 km.
Modelul testat dispunea de echiparea de top Instyle Navi, care includea display cu touchscreen, precum si camera pentru marsarier. Avantajul sistemului multimedia Rockford Fosgate il reprezinta in schimb cele opt difuzoare si subwoofer de 650W care poate reda inclusiv fisiere MP3. In conditiile in care pretul masinii este de 29.155 de euro, fara TVA, lista dotarilor standard include si elemente care la alte marci sunt optionale precum - tapiterie din piele, trapa electrica dar si Bluetooth pentru conectarea cu telefonul mobil. Din pacate, sistemul de navigatie dispune numai de hartile Europei de Vest, nu si pentru Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO