Companii

Mobexpert dubleaza estimarile de crestere

Mobexpert dubleaza estimarile de crestere

Peste 50% din vanzari au fost determinate de noile colectii

07.09.2007, 19:03 17

Grupul Mobexpert, liderul pietei locale de mobila, a ridicat la 20% estimarile de crestere pentru acest an, comparativ cu 10% cat se preconiza initial, pe fondul rezultatelor peste asteptari din primele sase luni.
"In primul semestru al acestui an am inregistrat o crestere de aproape 30% la nivel regional, care estimez ca se va pastra si la noua luni. Cu toate acestea, in ultimele trei luni va fi greu sa mai pastram acest ritm de crestere, deoarece in perioada corespunzatoare a anului trecut am avut rezultate foarte bune. Cred ca vom incheia anul cu o crestere totala de 20%", a spus Dan Sucu, presedintele Mobexpert.
Unul dintre factorii care au influentat vanzarile grupului in aceasta perioada a fost cresterea gradului de acoperire cu stoc, ceea ce a permis ca principalele produse sa poata fi gasite in depozite in proportie de peste 90%. Galeria Mobexpert din Baneasa a raportat in aceasta perioada o crestere cu 50% peste asteptari din punctul de vedere al volumului.
Peste 50% din vanzarile inregistrate de Mobexpert la nivel de retail au fost determinate de noile colectii lansate. Pe segmentul de mobilier de birou, vanzarile din primele sase luni au crescut cu 17% fata de aceeasi perioada din 2006. Potrivit estimarilor companiei, cresterea generala a pietei in primul semestru se situeaza la nivelul prognozat initial de 10%.
Pe de alta parte, exporturile catre pietele occidentale au consemnat o scadere de aproximativ 4% comparativ cu primul semestru din 2006 si se inscriu in tendinta descrescatoare moderata inregistrata in ultimii 2-3 ani.
Strategia de dezvoltare a Mobexpert vizeaza ca la nivelul anului 2011 sa opereze 25 de hipermagazine la nivelul intregii regiuni. De asemenea, pentru semestrul doi, Mobexpert a planificat deschiderea primului hipermagazin din afara granitelor tarii, la Sofia. Grupul Mobexpert a terminat anul trecut cu afaceri de 150 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO