Companii

Mobilierul de baie aduce 5 mil. euro companiei Arthema

Mobilierul de baie aduce 5 mil. euro companiei Arthema

Cea mai mare parte a vanzarilor sunt pe piata interna

04.05.2007, 14:27 336

Compania Arthema din Timisoara, producator de mobilier pentru baie, estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 5 mil. euro in acest an, in crestere cu 25% fata de 2006, cand firma a realizat vanzari de aproximativ 3,75 mil. euro.
"Evolutia pozitiva a cifrei de afaceri pentru acest an se datoreaza in mare masura dezvoltarii pietei interne de mobilier pentru baie, in urma investitiilor majore realizate in ultimul timp in industria constructiilor. Avem incheiate contracte pentru fabricarea si comercializarea mobilierului de baie, cu diverse companii din Italia, Germania, Ungaria si dorim ca din acest an sa marim portofoliul de clienti pentru produsele noastre la export", a declarat pentru ZF Transilvania Csilla Pfeifer, marketing&sales manager al Arthema. Ponderea exportului reprezinta 20% din totalul cifrei de afaceri al firmei timisorene.
"Am demarat aceasta afacere destul de timid, datorita faptului ca la inceputul anului 1998 mobilierul de baie nu era vazut ca ceva esential, insa mentalitatile si gusturile s-au schimbat, iar piata pe care noi activam continua sa-si mentina trendul ascendent'', spune Csilla Pfeifer.
Compania Arthema desfasoara activitati de productie a mobilierului pentru baie, dulapuri, dulapioare, etajere, sub marcile Eco, Tosca, Stilo, Primavera Cires, Primavera Wenge, Maya, Venezia, Quartz, Kuadra, Acqua, Trend.
Compania timisoreana se ocupa si de prelucrarea tehnologica a sticlei, granitului si a marmurei, comercializarea produselor facandu-se prin intermediul propriei retele de distributie existente la nivel national. Partenerii externi de afaceri ai companiei sunt din Italia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Danemarca, Norvegia si Germania.
Compania Arthema a fost infiintata in anul 1996, avand ca principal domeniu de activitate fabricarea mobilierului, firma producand pana in 1998 doar pentru o companie din Italia. Din 1998 Arthema a inceput productia si pentru piata romaneasca, iar din 2000 firma a inceput sa desfasoare si activitati de prelucrare tehnologica a sticlei si granitului.
Capitalul companiei este mixt, italo-roman, numarul de angajati fiind in momentul de fata de 85 de persoane. Principalii competitori ai firmei sunt companiile Galvaplast, Martplast si Savini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO