Companii

Mr. Bricolage si-a amanat extinderea pentru anul viitor

05.11.2007, 01:59 26

Reteaua de magazine do-it-yourself Mr. Bricolage va deschide anul viitor cele doua unitati din Pitesti si Bucuresti programate initial pentru 2007, ritmul de extindere fiind dependent si de planurile dezvoltatorilor cu care compania colaboreaza.
Societatea Brico Expert, care detine licenta pentru magazinele Mr. Bricolage in Romania, are deja in proprietate o parte din terenurile pe care se va extinde in urmatorii doi ani. Pana in 2010, reteaua va numara 8 unitati pe piata locala.
"Terenurile au fost achizitionate chiar inainte de boom - ul imobiliar. Referitor la piata imobiliara din Romania, eu nu cred ca preturile terenurilor vor creste nelimitat", a afirmat Tudor Profir, directorul general al retelei Mr. Bricolage Romania.
Compania va investi 21 mil. euro pentru inaugurarea a trei magazine anul viitor. Dintre acestea, unul va fi intr-o locatie independenta, in orasul Pitesti, iar altul va fi amplasat intr-un parc de retail din Capitala.
Toate retelele de bricolaj prezente pe piata locala au anuntat planuri de extindere pentru anul viitor. Compania austriaca BauMax, intrata pe piata in 2006, va inregistra cea mai rapida expansiune, avand programate 5 unitati noi pe an, pana in 2010. In acest an, si-a facut intrarea pe piata un alt retailer, Hornbach din Germania, care dezvolta un format mai mare de magazine, cu o suprafata de vanzare de 16.000 mp.
Profir a mai spus ca magazinele Mr. Bricolage nu vor avea aceeasi dimensiune, formatul fiind adaptat locatiei. Unitatile retelei vor varia, ca suprafata de vanzare, intre 5.000 si 8.000 de metri patrati.
"Suprafata totala maxima a unui magazin va fi de 12.000 de metri patrati, iar singurul oras care cred ca se preteaza la aceasta dimensiune este Bucurestiul", a adaugat Profir.
Bricoexpert a deschis primul si singurul magazin Mr. Bricolage pe piata romaneasca in toamna anului trecut, acesta avand o suprafata de vanzare de aproape 6.000 de metri patrati. Retailerul francez estimeaza vanzari de 14 mil. euro in prima unitate deschisa in Romania, dupa primul an de functionare. "Suntem in grafic privind obiectivul de vanzari", a mai spus Profir.
Brico Expert a investit 7 mil. euro in deschiderea primului magazin Mr. Bricolage de pe piata locala, situat in cartierul Vitan din Bucuresti. Actionarii companiei au aprobat anul trecut contractarea a 5,2 mil. euro de la HVB Leasing pentru finantarea partiala a primului proiect. Brico Expert este controlata de omul de afaceri Cezar Rapotan, care detine si distribuitorul de materiale de constructii si finisaje Arabesque.
La randul sau, retailerul Mr. Bricolage detine 20% din Brico Expert, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO