Companii

Negocierile pentru Tractorul Brasov, aproape de final

10.02.2003, 00:00 29

Negocierile dintre compania MYO-O Bucuresti si Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS) pentru preluarea pachetului de 73,94% din actiunile societatii Tractorul UTB Brasov ar putea fi finalizate in luna martie, a declarat Catalin Costache, directorul de marketing al firmei MYO-O.
"Am finalizat deja negocierea clauzelor contractuale. In prezent, avem in pregatire o intalnire cu liderii sindicali de la Tractorul", a adaugat Costache.
Primul anunt de vanzare a actiunilor detinute de APAPS la Tractorul Brasov a fost lansat in luna martie 2002, termenul initial pentru depunerea ofertelor fiind 1 iulie. La inceputul lunii august, Autoritatea a prelungit acest termen cu 30 de zile, respectiv pana la 11 septembrie 2002. In ambele cazuri, singurul ofertant a fost MYO-O.
Printre criteriile de precalificare fixate de APAPS s-au numarat capacitatea de a fabrica si de a vinde cel putin 12.000 de tractoare anual, in primii doi ani de la achizitionarea pachetului de actiuni, si minim 18.000 de tractoare pe an in perioada urmatoare.
"Am indeplinit, pana in prezent, absolut toate cerintele APAPS si suntem convinsi ca, in ceea ce ne priveste, sunt toate sansele sa finalizam in termen negocierile", a mai spus Catalin Costache.
In afara de APAPS, ceilalti actionari ai Tractorul UTB sunt SIF Transilvania, cu 22,54% din actiuni, si persoane fizice, cu 3,52%.
Tractorul UTB SA produce si comercizeaza tractoare agricole si forestiere, motoare, piese de schimb, piese turnate si matrite. Uzina are 6.800 de angajati.
Capacitatea anuala de productie este de 32.000 tractoare agricole. In prezent, uzina produce 34 de tipuri de tractoare de la 32 pana la 100 de cai putere. Tractorul exporta in 15 tari, cele mai importante contracte fiind incheiate cu firme din Iran, Egipt, Statele Unite, Turcia si Pakistan.
Compania MYO-O a devenit, in anul 2000, actionar majoritar la Semanatoarea Bucuresti, cu 86,2% din capitalul social, dupa tentativa esuata de privatizare a acesteia cu firma New Holland. Valoarea totala a investitiilor companiei in uzina bucuresteana, din 2000 pana in prezent, este de aproximativ 4,2 milioane dolari.
Societate cu capital integral romanesc, MYO-O a fost infiintata in anul 1993 si are ca obiect de activitate comertul cu masini si utilaje agricole produse de Tractorul Brasov si Semanatoarea Bucuresti. Cifra de afaceri consolidata pe grup a fost, in 2002, de 12,5 milioane de euro, iar profitul a crescut fata de 2001 cu 14%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO