Companii

Nelu Iordache pune un egiptean la conducerea Blue Air

Nelu Iordache pune un egiptean la conducerea Blue Air

Adrian Ionascu, 54 de ani, a fost pentru doar zece luni director general al Blue Air, preluand in prezent functia de director general adjunct

15.03.2010, 23:05 67

Conducerea companiei low-cost Blue Air, controlata de omul deafaceri Nelu Iordache, a fost preluata de directorul de vanzari,egipteanul Sherif Ussama, prezent in firma din septembrie 2009.

Ussama, 36 de ani, care il va inlocui la conducere pe AdrianIonascu, a lucrat inainte de-a veni la Blue Air la compania aerianaQatar Airways. Reprezentantii Blue Air nu au dat mai multe detaliilegate de noul director general al companiei, urmand sa comuniceaceste informatii miercuri.

Miscarea este destul de surprinzatoare, in conditiile in careIonascu, 54 de ani, se afla la conducerea Blue Air de zece luni,perioada in care operatorul aerian a inregistrat o crestere acifrei de afaceri si a numarului de pasageri transportati pana la1,7 milioane de persoane.

"In urma acestei schimbari de functie, imi revin alteresponsabilitati, mai mult orientate pe partea operationala sitehnica. Probabil ca s-a dorit ca Blue Air sa ia un nou avant", adeclarat Adrian Ionascu, care a ocupat pozitia de director generalpana ieri.

Ionascu, care ramane in companie in functia de director generaladjunct, a intrat in echipa Blue Air din octombrie 2007, dupa oexperienta de peste zece ani in cadrul Tarom. Initial, Ionascu afost la Blue Air director de dezvoltare pentru serviciiletehnice.

Cel mai longeviv director al operatorului aerian low-cost a fostinsa Gheorghe Racaru, un apropiat al lui Nelu Iordache, care s-aaflat la conducerea Blue Air de la intrarea pe piata, in 2005 panain mai 2009, cand a preluat operatiunile de dezvoltare ale unuiholding care va include toate businessurile lui Iordache. Racarudetine in mod direct un pachet minoritar de actiuni la Blue Air,potrivit ultimelor date disponibile.

Compania aeriana Blue Air a rulat anul trecut o cifra de afaceride 140 mil. euro si a transportat 1,71 milioane de pasageri.

Pentru acest an, Blue Air, care are 830 de angajati, estimeazaun trafic de 2,2 milioane de pasageri si o cifra de afaceri de 200mil. euro. Operatorul aerian a aparut in 2005 pe piata locala,operand zboruri catre Italia si Franta. Proprietarul Blue Air, omulde afaceri Nelu Iordache, detine un holding cu afaceri de peste ojumatate de miliard de euro in constructii, transport aerian sipomicultura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO