Companii

NEPI a cumpărat 12,7 ha în Galaţi pentru un centru comercial

Autor: Cristina Cuncea

26.11.2012, 00:06 1265

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) a achiziţionat de la o companie locală un teren de 12,7 hectare în Galaţi, unde intenţionează să construiască un centru comercial.

"Locaţia este la aproximativ 25 de kilometri de Promenada Mall Brailă, centrul comercial regional NEPI în Brăila. Momentan nu sunt proiecte de retail importante în Galaţi", au anunţat sud-africanii.

NEPI vrea să dezvolte la Galaţi un centru de retail ancorat de un hipermarket şi mai multe branduri internaţionale, în condiţiile în care în oraşul din sudul Moldovei nu a fost construit în ultimii ani vreun mall veritabil.

"Amplasamentul proiectului este pe unul dintre bulevardele principale din Galaţi, care beneficiază de acces facil pentru mijloacele de transport. Tranzacţia este supusă îndeplinirii unor condiţii. Anunţuri suplimentare în ceea ce priveşte dezvoltarea propusă la Galaţi se vor face când va fi cazul", au mai spus reprezentanţii NEPI.

Tranzacţia vine în condiţiile în care dezvoltatorul israelian GTC a scos la vânzare un alt teren în Galaţi, de 32.000 metri pătraţi, unde intenţiona să dezvolte un centru comercial, la un preţ de 4,2 milioane de euro, ceea ce ar însemna circa 130 de euro/mp.

Citiţi continuarea pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO