Companii

Nici 2021 nu începe mai bine în transportul aerian: minus 66% la zborurile comerciale din România în ianuarie. La nivel european, zborurile comerciale au scăzut cu 68,1% în ianuarie 2021

Nici 2021 nu începe mai bine în transportul aerian:...

Autor: Miruna Diaconu

16.02.2021, 16:30 124

Numărul zborurilor comerciale în România a fost de doar 4.500 în luna ianuarie, astfel că s-a înregistrat o scădere de aproximativ 66% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, conform datelor Eurostat. La nivel european, zborurile comerciale au scăzut cu 68,1% în luna ianuarie faţă de aceeaşi lună a anului trecut, aflându-se iar pe un trend descendent ca urmare a noilor restricţii impuse de către statele europene.

Noile restricţii impuse de către ţările europene au avut un efect major negativ asupra industriei aviatice, astfel, numărul zborurilor comerciale aflându-se iarăşi pe un trend negativ.

Pentru a preveni răspândirea pan­de­miei COVID-19, ţările din întreaga lume au luat o serie de măsuri restrictive, iar in­dus­tria aviatică a fost semnificativ afectată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO