Companii

Nissan: Lipsa unui model compact a afectat vanzarile

Nissan: Lipsa unui model compact a afectat vanzarile

Nissan X-Trail

18.12.2007, 20:16 18

Cele patru modele Nissan din segmentul SUV-urilor, respectiv X-Trail, Pathfinder, Patrol si Murano, vor inregistra in acest an vanzari cumulate de 750 de unitati pe piata romaneasca, in crestere cu 30% fata de anul trecut. Valoarea nu cuprinde modelele Qashqai, pozitionat ca un model crossover de segment compact, si nici Navara, care face parte din clasa utilitarelor.
Pentru luna decembrie estimarile Nissan Romania sunt de 350 de unitati, valoare peste media anuala, datorita lansarilor in cea de-a doua jumatate a anului a modelelor Tiida si X-Trail.
Vanzarile Nissan estimate pentru anul in curs de catre reprezentantii Renault-Nissan Romania, importatorul marcii japoneze pe piata locala, sunt de 3.000 de unitati, valoare similara cu cea inregistrata in 2006, insa sub estimarile de 3.200-3.300 de unitati avansate la jumatatea anului.
Potrivit estimarilor ZF, valoarea totala a autovehiculelor Nissan comercializate in acest an va fi de 66 de milioane de euro, valoare aferenta unui pret mediu de 22.000 de euro si unui volum de 3.000 de unitati.
"Pentru Nissan nu a fost un an grozav, avem mult de suferit de pe urma lipsei modelelor. Almera si Primera, cel mai bine vandute modele din gama, au fost scoase din fabricatie", a declarat Jaques Daniel, director comercial al Renault-Nissan Romania.
Pentru a compensa scoaterea din fabricatie a celor doua modele de volum, Nissan a prezentat in acest an pe piata locala noul compact Tiida, disponibil atat ca hatchback, cat si ca sedan, alaturi de Qashqai, un crossover-SUV compact.
"In urma cu cateva luni am lansat Qashqai (modelul compact cu imagine de SUV - n.red.), urmat la cateva saptamani de Tiida. Dar nu sunt livrate suficiente modele pentru a face fata cererii ridicate. Vor mai trece cateva luni pana se va reglementa situatia. Vanzarile modelului Tiida decurg bine, dar nu sunt suficiente cele din octombrie pentru a acoperi intreg anul. Vanzarile lui Almera, care a fost scos din fabricatie la sfarsitul anului trecut, au determinat o reorientare a clientelei catre alti constructori. Mai mult de sase luni Nissan nu a avut un model compact", a adaugat Daniel.
Potrivit reprezentantilor importatorului, vanzarile din 2007 ale lui Tiida vor fi de aproximativ 500 de unitati.
Pentru 2008 reprezentantii Nissan au ca target comercializarea a 3.800 de autovehicule, dintre care 1.000 de unitati vor reprezenta modelul Qashqai.
"Uzinele Nissan din Japonia au suplimentat liniile de asamblare pentru Qashqai, una destinata pietei interne si una pentru Europa. Targetul Nissan va fi de aproximativ 3.800 de unitati", a spus directorul comercial al Renault-Nissan

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO