Companii

Nissan X-Trail: SUV compact cu aptitudini de off-roader

Nissan X-Trail: SUV compact cu aptitudini de off-roader

Click pentru imaginea marita

23.06.2008, 19:00 30

Lansat anul trecut ca un concurent direct pentru Mitsubishi Outlander si Land Rover Freelander, Nissan X-Trail doreste sa imbine atat caracteristicile crossoverelor, cat si performantele in teren accidentat ale off-roaderelor.
Segmentul SUV-urilor a inregistrat pe piata locala in primele patru luni cel mai accelerat ritm de crestere, de aproape 50%, in conditiile in care majoritatea modelelor din Top 10 cele mai vandute, reprezinta SUV-uri compacte.
Tot pentru a fi "in ton" cu piata, modelul testat era echipat cu motorul diesel de provenienta Renault, de 2,0 litri si 173 CP, care dezvolta un cuplu motor de 360 Nm la 2.000 rpm. Consumul acestuia inregistrat de-a lungul testului a fost de 12,6 litri/100 km in oras si de 6,5 litri in extraurban.
Ceea ce diferentiaza X-Trail de modele gen crossover il reprezinta aptitudinile sale in off-road. Garda la sol de 20 cm, alaturi de unghiurile de atac si degajare de 29, respectiv 23 de grade, si sistemul de tractiune inteligent i-4x4 cu diferential central blocabil (care permite distributia puterii in mod egal intre cele doua punti) reprezinta principalele atuuri ale masinii in teren accidentat. Suspensia moale reprezinta un atu important in off-road, deoarece asigura un confort sporit pasagerilor, dar aceasta reprezinta si unul dintre minusurile masinii. In conditiile in care se ruleaza cu viteze de peste 120 km/h, datorita suspensiei, dar si inaltimii caroseriei, depasirile "in scurt" sunt ceva mai greu de realizat.
Designul masinii, similar intr-o anumita masura cu cel al generatiei precedente a fost acum realizat pentru a-i accentua componenta de "off-roader", in conditiile in care sunt disponbile inclusiv proiectoare integrate pe plafonul masinii.
In habitaclu, schimbarile sunt mai evidente. Calitatea materialelor utilizate, precum si cea a finisarilor il inscriu pe X-Trail in segmentul premium. Iar elemente "inteligente" precum suporturile de pahar integrate in gurile de ventilatie pentru a mentine bautura respectiva rece vin in completarea acestora.
Echiparea "Elegance", de care dispunea modelul testat reprezenta versiunea de top a acestuia. Pe lista echipamentelor standard a acestuia se regasesc farurile cu xenon, climatizare automata, tapiserie din piele cu scaune fata incalzite, trapa electrica de mari dimensiuni si CD-Changer. In ciuda echiparii complete, sistemul audio nu ofera suport pentru MP3.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO