Companii

NNDKP isi pastreaza numele, desi Kingston si Petersen au plecat

NNDKP isi pastreaza numele, desi Kingston si Petersen au plecat

Ion Nestor, partener coordonator al NNDKP

12.01.2009, 17:37 207

Casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), cea mai mare firma de profil de pe piata locala tinand cont de veniturile din 2007, a anuntat retragerea din firma a celor doi parteneri straini - Patricia Petersen si Andrew Kingston - precum si promovarea altor trei avocati asociati in pozitia de parteneri.

"Nu este vorba de o ruptura, ci de o formalizare a unei stari de fapt, care dureaza de mai bine de un an si jumatate. Patricia Petersen si Andrew Kingston au parasit Romania in cursul anului 2001", a explicat pentru ZF Ion Nestor, partenerul coordonator al NNDKP.
Nestor a adaugat ca, ulterior, Andrew Kingston a acceptat sa revina periodic, pentru intervale scurte de timp, pe parcursul anului 2006 si pana la jumatatea anului 2007 intr-o perioada in care volumul ridicat de investitii straine a necesitat prezenta acestuia.
"La jumatatea anului 2007, aceasta forma de activitate a incetat la solicitarea sa, Andy fiind preocupat cu precadere de activitatea sa din SUA si de familie", a mai spus Nestor.
Denumirea firmei va ramane nemodificata ca urmare a acestei miscari, cei doi urmand sa ra-mana colaboratori ai firmei.
Pe de alta parte, NNDKP a promovat in pozitia de parteneri remunerati trei avocati asociati seniori - Ioana Niculeasa, Madalin Niculeasa si Sorina Cretu - cu expertiza in real estate si litigii.
Astfel, structura firmei cuprinde in prezent un numar de noua equity partners (care detin o cota parte din actiunile firmei), sase parteneri cu venituri fixe si peste 100 de avocati asociati.
Reprezentantii NNDKP apreciaza ca 2009 va fi un an dificil si pentru piata locala a avocaturii, in conditiile in care domenii cheie, precum imobiliare sau finantari bancare, vor genera mai putin business pentru firmele de profil.
"Analizele facute pe pietele mature estimeaza ca recesiunea ce afecteaza in principal domeniul financiar si cel al constructiilor va avea ca efect o diminuare a veniturilor caselor de avocatura generate de practici ca tranzactii imobiliare, finantari, achizitii. Pe piata romaneasca aceste tendinte negative se resimt deja", sustin reprezentantii NNDKP. 
Cu toate acestea, domenii precum litigii comerciale, consultanta legala legata de lucrari de infrastructura, restructurari sau lichidari vor furniza in continuare contracte pentru firmele de avocatura de pe piata, mai spun reprezentantii NNDKP.
Ion Nestor, 55 de ani, este poate cel mai respectat avocat din mediul de business local, punand bazele firmei pe care o conduce alaturi de sotia sa, Manuela Nestor, imediat dupa revolutie.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO