Companii

Noul proprietar al Bergenbier sustine ca nu ia in calcul schimbari de management

20.10.2009, 23:16 39

Reprezentantii fondului de investitii CVC Capital Partners, careva plati peste 1,5 miliarde de euro pentru operatiunile dinindustria berii ale AB InBev (ABI) pe opt piete din EuropaCentrala, sustin ca nu intentioneaza sa faca schimbari demanagement in niciuna dintre companiile achizitionate.

"CVC nu intentioneaza sa faca niciun fel de schimbari demanagement nici in Romania, nici in celelalte tari (n.red. - incare a achizitionat recent fabicile InBev). Experienta acumulata inindustria locala de managementul actual si angajatii companieireprezinta un activ-cheie al businessului.

Politica generala a CVC este de a sustine managementulbusinessului achizitionat si de a investi in dezvoltareaangajatilor", au declarat pentru ZF reprezentantii fondului deinvestitii.

Romania este cea mai mare piata achizitionata de CVC de laproducatorul de bere belgiano-american AB InBev, dupa ce a realizatanul trecut vanzari de patru milioane de hectolitri si 173 milioanede euro.

Desi reprezentantii fondului de investitii nu au oferitinformatii privind valoarea tranzactiei exclusiv pe Romania, insapotrivit estimarilor ZF, filiala din Romania a grupului AB-InBevvaloreaza cel putin 300 de milioane de euro. Reprezentantii CVCsustin ca vor lua in considerare noi oportunitati de investitii inEuropa Centrala si de Sud-Est, in conditiile in care aceasta esteprima tranzactie a fondului de investitii in regiune.

CVC Capital Partners a incheiat saptamana trecuta un acord fermcu ABI prin intermediul caruia va achizitiona operatiunileproducatorului de bere din Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia,Cehia, Ungaria, Muntenegru, Romania, Serbia si Slovacia, piete cuvanzari de peste 15 milioane de hectolitri de bere anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO