Companii

O divizie a Deutsche Bahn negociaza achizitia Romtrans

13.02.2008, 18:51 30

Romtrans, unul dintre primii trei jucatori de pe piata de transporturi si expeditii, care a rulat in 2006 afaceri de circa 80 de milioane de euro, este in discutii de vanzare cu compania Schenker, potrivit unor surse din piata. Schenker, cu afaceri de peste 13 mld. euro, face parte din DB Logistic, divizia de transport si logistica a Deutsche Bahn, cea mai mare companie de cai ferate din Europa.
La finalul anului trecut, actionarii Romtrans au hotarat atragerea unui investitor strategic in companie. Potrivit datelor Registrului Comertului, actionarii Romtrans sunt, dupa privatizarea din 1994, salariatii si managementul. Daca va fi realizata, tranzactia va reprezenta o premiera pe piata locala de transport. Singurul deal de pe piata transportului de marfa a fost, pana acum, intrarea fondului de investitii Balkan Accesion Fund (BAF) in actionariatul grupului Edy Spedition. BAF detine prin intermediul Westerham Holding o participatie de 17,5% la Edy Spedition, valoarea pachetului de actiuni achizitionat nefiind facuta publica.
Romtrans are aproximativ 1.500 de angajati si o retea proprie de depozite in marile orase ale tarii de 64.000 de metri patrati de suprafata acoperita si 230.000 de metri patrati de platforme, potrivit informatiilor de pe site-ul propriu. Romtrans a intrat in 2006 si pe segmentul de curierat, potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor companiei, insa aceasta divizie a fost vanduta anul trecut catre compania de curierat Cargus.
Reprezentantii Romtrans nu au dorit sa faca niciun comentariu pana la inchiderea editiei. Aceeasi pozitie a fost adoptata si de reprezentantii Schenker, care nu au negat, dar nici nu au confirmat intentia de cumparare a unei companii de pe piata locala.
Deutsche Bahn, grupul din care face parte Schenker, a anuntat la sfarsitul anului trecut ca este interesat de achizitii pe piata romaneasca, vizand atat activitatea de transport, cat si cea de logistica. La acea data reprezentantii Deutsche Bahn nu au oferit detalii despre bugetul de achizitii pe 2008.
Compania Schenker este prezenta in Romania din 1992 si a inregistrat in 2006 afaceri de peste 17 milioane de euro, potrivit Ministerului Finantelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO