Companii

O masina din cinci vandute de Renault in Europa pleaca din Pitesti

O masina din cinci vandute de Renault in Europa pleaca din Pitesti
15.09.2009, 15:32 19

Ponderea Dacia in vanzarile grupului Renault la nivelul UniuniiEuropene a crescut de la 13% la 19% in primele opt luni ale anului,ca urmare a cresterii vanzarilor producatorului local cu 30% inaceasta perioada, reiese din datele Asociatiei ConstructorilorEuropeni de Automobile (ACEA).

Dacia a vandut in perioada ianuarie-august a acestui an mai multde 160.000 de masini in tarile Uniunii Europene, in crestere cu30,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce Renaulta inregistrat un declin al vanzarilor de 14,8%, pana la 679.000 deunitati.

Cresterea vanzarilor Dacia este bazata pe exporturi, inconditiile in care piata locala de autoturisme noi a inregistratuna dintre cele mai mari contractii in primele opt luni ale anului,de -59,5%.

In aceeasi perioada piata auto din Germania, principala piata deexport a Dacia, a crescut cu 26,8%, cresteri mai inregistrand siAustria (5,5%) sau Franta (1,1%).

Per total, piata europeana de autoturisme noi a scazut inprimele opt luni ale anului cu 8,1%, pana la un nivel de 9,5milioane de masini vandute, potrivit acelorasi date ale ACEA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO