Companii

O.ME.PS transfera o parte din productie in Romania

01.02.2007, 18:34 38

Conducerea companiei O.ME.PS. Romania, reprezentanta locala a producatorului italian de cisterne, intentioneaza ca pana la sfarsitul acestui an sa produca primele cisterne in Romania, la Cluj. In acest sens compania a achizitionat un teren de 4.000 de metri patrati la iesirea din oras, iar reprezentantii O.ME.PS. Romania estimeaza ca investitia in construirea punctului de productie si service va fi pentru inceput de aproximativ 1 milion de euro.
"Vrem sa construim o hala de aproximativ 1.500 de metri patrati, urmand ca in anii viitori sa dezvoltam progresiv punctul de lucru. In Romania se va realiza doar partea de montare si vopsire a silozurilor, structura cisternelor fiind in continuare realizata in Italia deoarece necesita o tehnologie mai pretentioasa", a declarat pentru ZF Transilvania Liviu Birleanu, director general O.ME.PS Romania.
Reprezentantii O.ME.PS Romania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 4 milioane de euro, in crestere cu 35% fata de 2006.
"Anul trecut a fost o crestere spectaculoasa a pietei pe care activam, mai ales ca urmare a investitiilor in infrastructura.
In aceste conditii, in 2006 am inregistrat o crestere de 200% fata de 2005, care a fost primul an in care am fost prezenti pe piata din Romania", a mai declarat Liviu Birleanu. Potrivit acestuia, tot anul trecut, compania O.ME.PS Romania a inceput livrarile catre pietele estice, tarile vizate fiind Ucraina, Rusia si Ungaria.
"Pe piata din Ungaria avem deja un dealer, in timp ce in Ucraina si Rusia am trimis cateva cisterne pentru a fi probate. Nu am hotarat deocamdata daca vom deschide reprezentante in Rusia si Ucraina sau vom demara colaborari cu firme existente pe piata si care sa devina dealeri oficiali. Inclinam insa spre cea de-a doua varianta deoarece barierele lingvistice si economice vor fi mai usor depasite in acest caz", a precizat Liviu Birleanu.
Potrivit conducerii, incepand de anul acesta O.ME.PS Italia se va ocupa de piata vestica, iar reprezentanta din Romania va fi responsabila pentru Europa de Est.
In 2006, potrivit propriilor estimari, compania O.ME.PS Romania a inregistrat vanzari de aproximativ 300.000 de euro pe pietele externe. In Romania compania a avut anul trecut aproximativ 40 de clienti, zece dintre acestia fiind companii mari.
Pana in prezent, firma O.ME.PS. a investit in Romania aproximativ 500.000 de euro in constructia in Bucuresti a unui service pentru cisternele de pulberi. Punctul de lucru este specializat in sudura in aluminiu si ofera service pentru toate tipurile de silozuri, nu doar pentru cele fabricate de companie. Partea italiana ofera acest gen de servicii de cativa ani asigurand reparatii pentru aproximativ 3.000 de cisterne in toata Italia.
Compania italiana a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de peste 30 de milioane de euro, iar anul trecut si-a dublat capacitatile de productie. Unicul proprietar al firmei italiene este Vicenzo Monzio, iar in reprezentanta din Romania, Monzio detine 70%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO