Companii

O noua lovitura Dacia: SUV-ul de 10.000 de euro

O noua lovitura Dacia: SUV-ul de 10.000 de euro

Primele imagini cu o posibila varianta a noului SUV au fost publicate pe forumurile auto din strainatate

22.02.2008, 20:19 45

Vehiculul de teren ce va fi lansat anul viitor de producatorul Automobile Dacia va incheia gama de modele dezvoltate pe platforma Logan, fiind cea de-a sasea masina proiectata pe aceasta baza.
Dupa Logan sedan, MCV, VAN, Pick-up si viitoarea lansare a versiunii romanesti a Sandero, Logan SUV (Sport Utility Vehicle) va completa portofoliul Dacia. Noul model va fi lansat cel mai probabil in primavara anului viitor, la Salonul Auto de la Geneva.
Oficialii Dacia au anuntat ca platforma Logan ar putea fi usor modificata pentru a putea fi construit un automobil cu tractiune integrala, deoarece platforma Logan utilizata in prezent presupune doar tractiune 4X2, si nu tractiune 4X4.
Odata cu lansarea ultimului model, Renault va putea concura in pietele in care este prezenta cu brandul Logan pe toate segmentele auto importante. Strategia low-cost, testata mai intai timp de doi ani in segmentul automobilelor de familie cu ajutorul modelului sedan, a prezentat rezultatele scontate, astfel ca producatorul a grabit apoi ritmul lansarilor, la interval de cate un an prezentand cate o alta versiune de caroserie.
Dupa ce modelele au fost testate pe piata de origine si pe pietele vecine, acestea au inceput sa fie comercializate si pe pietele vest- europene, inregistrand rezultate comerciale peste asteptari, termenele de livrare ajungand in Germania sau Franta chiar si la 3 luni. La aproximativ 4 ani de la lansarea modelului sedan si cu ocazia lansarii modelului hatchback, Automobile Dacia a anuntat ca va prezenta dupa jumatatea anului o versiune restilizata pentru primul model din gama Logan.
Este probabil ca aceleasi termene de livrare sa fie intalnite si in cazul celor mai noi modele Logan, Pick-up si viitorul hatchback, iar mai tarziu in cazul SUV-ului, cererea putand depasi capacitatile de productie datorita preturilor mult sub media din segmentele in care concureaza fiecare.
De altfel, surse din cadrul Dacia au declarat ca pretul de pornire pentru Logan SUV nu va fi cu mult mai mare de 10.000 - 11.000 de euro, pentru a putea concura cu modele precum Kia Sportage, Hyundai Tucson sau Fiat Sedici. Acestea sunt disponibile de la preturi de circa 15.000 de euro fara TVA, astfel ca avantajul pretului, de cateva mii de euro, ar putea orienta cererea potentialilor clienti din acest segment catre modelul Logan SUV.
Daca Logan in doua volume a fost lansat si testat in Brazilia, in cazul SUV-ului piata de testare va fi probabil Romania, ca si in cazul Pick-up, deoarece oficialii Dacia au anuntat ca uzina de la Mioveni va fi cea care va construi modelul.
Chiar daca oficialii Dacia nu au dat detalii in legatura cu aspectul SUV-ului, fotografiile de pe forumurile de specialitate indica ca acest model va include linii de design ale modelului Sandero si va fi mai degraba un crossover (automobil cu abilitati off-road bazat pe o masina compacta) decat un veritabil autovehicul de teren.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO