Companii

Obiectivul Wizz Air: sa transporte un milion de pasageri in 2008, dublu fata de 2007

Obiectivul Wizz Air: sa transporte un milion de pasageri in 2008, dublu fata de 2007
04.05.2007, 20:06 23

Operatorul ungar low-cost Wizz Air, care a intrat anul trecut pe piata locala, si-a propus sa transporte un milion de pasageri pe cursele in si spre Romania in 2008, pe fondul majorarii numarului de curse saptamanale operate. Wizz Air, care deruleaza in prezent 25 de zboruri saptamanale, estimeaza ca va transporta in acest an 500.000 de pasageri.
"Piata aeriana din Romania este in prima faza a dezvoltarii zborurilor low-cost, asa ca mai e mult loc de dezvoltare. Acest lucru nu inseamna insa ca e usor sa intri pe aceasta piata si sa ajungi printre cei mai importanti. Oamenii trebuie educati sa calatoreasca cu avionul", a spus Natasa Kazmer, Corporate Communications&Public Affairs al Wizz Air.
Reprezentantii companiei din Ungaria spun ca anul viitor compania si-a propus sa devina lider pe piata low-cost. Blue Air, care in acest moment este lider pe aceasta piata, estimeaza ca va transporta anul acesta 800.000 de pasageri, dublu fata de anul trecut.
Pentru a-si atinge targetul de pasageri, Wizz Air va introduce trei destinatii cu plecare din Bucuresti in luna octombrie a acestui an. Astfel, compania va zbura catre Valencia (Spania), Liverpool (Marea Britanie) si Parma (Italia). Zborurile spre Liverpool vor fi lansate in data de 1 octombrie, cele spre Parma in 2 octombrie, iar cursa spre Valencia va fi lansata in 29 octombrie. Primele doua curse vor avea o frecventa de trei zboruri pe saptamana, in timp ce pe ruta Bucuresti-Valencia operatorul va efectua doua zboruri saptamanal.
Pretul unui bilet dus pentru noile destinatii va porni de la 69 de lei (circa 20 de euro), in cazul cursei spre Parma, si de la 133 de lei (39 euro) in cazul zborurilor spre Liverpool si Valencia, inclusiv taxe de aeroport.
Totodata, din luna iunie a acestui an compania isi va mari frecventa pe ruta Bucuresti-Roma de la patru zboruri saptamanale la zboruri zilnice si pe ruta Bucuresti-Londra de la trei zboruri saptamanale la cinci sau sase.
Wizz Air estimeaza pentru acest an fiscal, care se va finaliza in ianuarie-februarie 2008, un numar de 500.000 de pasageri transportati pe rutele in si dinspre Romania. Totodata, compania are o cota de 27,3% pe segmentul de zboruri low-cost, potrivit propriilor estimari.
"Putem spune ca, pana acum, suntem in grafic", a precizat Natasa Kazmer.
Astfel, daca luam in calcul gradul de ocupare al curselor de peste 80% si un numar de 25 de curse saptamanale, putem estima ca Wizz Air a transportat in primele patru luni ale anului circa 60.000 de pasageri. Compania Wizz Air are o flota formata din Airbus-uri A320, cu 180 de locuri.
Wizz Air opereaza in acest moment opt curse cu plecare din Bucuresti si Targu Mures. Compania a lansat prima cursa in Romania in iulie 2006, pe relatia Targu Mures-Budapesta, iar la inceputul acestui an a inceput sa zboare de la Bucuresti la Barcelona, Budapesta, Dortmund, Londra si Roma. Tot atunci operatorul a introdus doua curse noi din Targu Mures spre Roma si Barcelona.
In afara de Wizz Air pe piata romaneasca mai opereaza companii aeriene low-cost precum Blue Air, Sky Europe, MyAir sau Germanwings (care apartine companiei aeriene Lufthansa - Germania).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO