Companii

Omega Pharma: afacerea din România este în top cinci ca ritm de creştere

Autor: Ioana David

04.06.2012, 00:10 627

Compania belgiană Omega Pharma, cu afaceri de 800 mil. euro la nivel mondial, care în 2008 a cumpărat Hipocrate 2000, aşteaptă în acest an afaceri de 3,8 mil. euro pe piaţă locală, comparativ cu 3,6 mil. euro anul trecut. "Am furnizat creştere în fiecare an, în condiţiile în care mediul de business nu stă foarte bine. Sperăm să menţinem trendul. Afacerea din România se află în top cinci ţări din cadrul grupului ca ritm de creştere", a spus Antonio Marinescu, directorul de marketing al Omega Pharma România.

Grupul belgian are afaceri în peste 40 de ţări. Compania a luat numele de Omega Pharma România anul acesta în urma unui rebranding, denumirea anterioară fiind Hipocrate 2000. În 2008 Omega Pharma a achiziţionat pachetul integral de acţiuni al Hipocrate 2000 şi Hipocrate Distribution Group din România, firme care se ocupă de producţia şi distribuţia de suplimente nutritive, parafarmaceutice şi cosmetice, tranzacţia fiind condiţionată de îndeplinirea unor indicatori financiari.

Aceştia au fost realizaţi, potrivit lui Antonio Marinescu. În urma tranzacţiei, Florin Mihăescu, fostul proprietar al companiei, şi-a păstrat funcţia de director general.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO