Companii

OMV a trecut si la restructurarea Petromservice

21.11.2005, 18:31 37

Furnizorul de servicii petroliere Petromservice a anuntat semnarea unui contract de prestari servicii cu OMV - Petrom, prin care valoarea lucrarilor prestate pentru Petrom s-a redus.

Ca urmare, compania isi va reduce numarul de angajati, a anuntat sucursala Ploiesti din cadrul Petromservice.

Noul acord stabileste angajarea de catre compania controlata de grupul austriac OMV a unui volum minim de lucrari in valoare de 180 mil. euro in 2006, suma cu 20 mil. euro sub nivelul convenit pentru acest an si cu 63 mil. euro mai putin decat in 2004. Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei pentru alte comentarii. Petrom si Petromservice au anuntat luna trecuta incheierea unui contract de prestari servicii pana in 2012 cu o valoare de aproximativ un miliard de euro.

"In urma negocierilor purtate cu sindicatele din Petromservice, compania a hotarat sa nu trimita personal in concediu fara plata, ci sa asigure plata lunara a 75% din salariul actual pana la momentul aplicarii programului de restructurare", mai afirma sursa citata. Suma minima va descreste cu 10% in fiecare dintre anii urmatori.

"Ca urmare, in perioada urmatoare, Petromservice isi va restructura activitatea conform contractului cu OMV-Petrom, ceea ce va presupune si reducerea numarului de angajati. Pentru toti angajatii companiei Petromservice care vor fi disponibilizati sunt asigurate salarii compensatorii, in aceleasi conditii de care urmeaza sa beneficieze si angajatii Petrom", adauga reprezentantii Petromservice.

Grupul austriac OMV a achizitionat in luna decembrie a anului trecut 51% din actiunile Petrom si a trecut la derularea unui program de restructurare a companiei, care va afecta si furnizorii sai printre care se numara Petromservice.

Petrom a fost de acord sa suporte platile compensatorii aferente oricaror concedieri colective implementate de Petromservice pana la 31 decembrie 2007. Petromservice a luat nastere in martie 2002 prin externalizarea fostei sucursale de servicii petroliere Petroserv din cadrul Petrom. Compania rezultata atunci, controlata in proportii egale de catre Asociatia Salariatilor din Petrom condusa de liderul sindical Liviu Luca si alte 8.500 de persoane fizice, numara acum peste 19.000 de angajati proveniti din Petrom.

Petromservice a raportat in 2004 un profit net de 17,6 mil. euro la o cifra de afaceri de 271 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO