Companii

Operatorul de logistica al Domo, cea mai mare tranzactie pe industrial

Operatorul de logistica al Domo, cea mai mare tranzactie pe industrial

Cefin Logsitc Park va oferi pana la finalul anului peste 80.000 de metri patrati de depozite

15.09.2006, 20:57 73

KLG (Kuijken Logistics Group) Europe Logistics, operatorul olandez de logistica al retailerului de electrocasnice Domo, a inchiriat 15.000 de metri patrati de depozite si 550 de metri patrati de birouri in cadrul Cefin Logistics Park, potrivit companiei DTZ Echinox, care a intermediat tranzactia.
Chiria medie pentru un spatiu de depozitare este situata in general la 4,5-6 euro pe metru patrat pe luna, potrivit jucatorilor de pe piata imobiliara, iar durata medie a unui contract este situata la aproximativ cinci ani. In aceste conditii, valoarea totala a tranzactiei ar putea depasi 4 mil. euro, aceasta fiind cea mai mare tranzatie de pe piata de profil de anul acesta.
Operatorul de logistica va ocupa 60% din cladirea Cefin, care face parte din faza a doua a proiectului, care va fi finalizata pana la sfarsitul anului. Astfel, KLG va detine circa 20% din totalul spatiilor de depozitare construite pana in prezent in cadrul Cefin Logistic Park.
Pana la sfarsitul anului, Cefin Logistic Park va oferi peste 80.000 de metri patrati de depozite, adica mai mult de 50% din totalul halelor de depozitare de pe piata logistica din Romania. In prezent sunt inchiriati circa 55.000 mp de depozite.
Dupa ce a cautat mult timp parteneri pentru asociere, Cefin a vandut proiectul logistic in toamna anului 2004 catre fondul de investitii imobiliar Europolis, odata cu cresterea interesului investitorilor internationali pentru piata imobiliara locala.
Cefin a intrat pe piata locala ca dealer pentru marca italiana Iveco. Dupa investitii importante in extindere, italienii au decis sa intre si pe piata imobiliara, prin proiectul Cefin Logistic Park.
Tranzactia dintre Europolis si Cefin a implicat mai intai cumpararea de catre grupul austriac a companiei care dezvolta proiectul Cefin Logistic Park, aflat in prima faza de dezvoltare din cele trei prevazute.
KLG coordoneaza transportul intre depozite, magazine, precum si livrarile la domiciliu pentru clientii Domo. KLG a preluat activitatea de logistica, incluzand aici si cele 6 depozite regionale, amplasate in Bucuresti, Constanta, Craiova, Cluj-Napoca, Timisoara si Targu Secuiesc.
Stocul de spatii industriale din Romania ar putea creste in 2010 la 1 mil. mp, de la nivelul actual de 520.000 mp, daca vor fi finalizate proiectele anuntate, potrivit CB Richard Ellis. Majoritatea spatiilor industriale propuse pentru finalizare in 2007 sunt de mari dimensiuni, respectiv 25.000-30.000 mp pentru fiecare faza a proiectului. Daca vor fi finalizate proiectele, chiriile ar putea sa scada anul viitor cu 5-10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO