Companii

Operatorul de servicii medicale private MedLife, peste buget dupa primul semestru

Operatorul de servicii medicale private MedLife, peste buget dupa primul semestru

MedLife are in prezent peste 470 de angajati

05.07.2007, 18:57 17

Compania de servicii medicale private MedLife, unul dintre principalii jucatori din domeniu, a anuntat in prima jumatate din acest an o cifra de afaceri de 7,6 mil. dolari (5,75 mil. euro), ceea ce reprezinta peste 70% din valoarea bugetata pentru acest an.
La inceputul acestui an, MedLife miza pe un ritm de crestere al afacerilor de aproximativ 25%, insa in prima jumatate a anului, avansul afacerilor companiei a fost de 52% comparativ cu perioada similara din 2006.
Ca urmare a rezultatelor din primul semestru, MedLife si-a revizuit in sens pozitiv estimarile de crestere pentru acest an, de la 10,5 mil. dolari, la aproximativ 13,7 mil. dolari. "Este posibil ca in luna septembrie sa realizam o noua rectificare in sens pozitiv a cifrei de afaceri estimata pentru 2007", a declarat Mihail Marcu, presedintele MedLife.
In prima jumatate a acestui an, MedLife a derulat investitii de peste 6 mil. euro, atat in spitalul privat pe care il detine, Life Memorial Hospital, cat si in unitatile pe care urmeaza sa le deschida in tara.
Numarul angajatilor companiei a atins 470 de persoane la sfarsitul primelor sase luni, fata de 270 de persoane in perioada similara din 2006.
Anul trecut, International Finance Corporation (IFC), divizia de consultanta si investitii a Bancii Mondiale, a achizitionat 20% din MedLife pentru 5 mil. dolari, intr-unul din primele deal-ului din acest domeniu. In urma acestui parteneriat, MedLife intentioneaza sa dezvolte pana in 2009 o retea de spitale private, Life Memorial Hospital. In cinci locatii, respectiv Timisoara, Cluj, Cons-tanta, Iasi, Brasov, va fi urmat modelul Life Memorial Hospital din Bucuresti. Ulterior finalizarii investitiilor la mai multe spitale pe plan local, MedLife s-ar putea orienta si spre deschiderea de unitati in afara tarii.
Spitalul pe care MedLife l-a inaugurat la inceputul acestui an a necesitat investitii de peste 10 mil. euro, si este a doua unitate privata de mari dimensiuni de pe piata privata, dupa Euroclinic, parte a grupului Eureko.
Potrivit reprezentantilor Medlife, numarul analizelor de laborator efectuate in cadrul unitatilor proprii a crescut cu 30% in primele sase luni din 2007, comparativ cu perioada similara a anului trecut. MedLife a incheiat primul semestru al acestui an cu 100.000 de abonati, cu peste 40% peste numarul celor din iunie 2006. Potrivit informatiilor furnizate, MedLife detine o cota de piata de 25% pe segmentul clientilor corporatisti.
Piata serviciilor medicale private este evaluata la circa 200 mil. euro, si are un ritm de crestere anual de peste 15%, fiind puternic concentrata in Bucuresti.
Principalii jucatori de profil sunt alaturi de MedLife, Medicover, Centrul Medical Unirea, Medcenter, Medsana, Clinica Polisano sau Sanador.
Segmentul serviciilor medicale private a atras interesul mai multor fonduri de investitii, in ultima perioada tot mai multi anteprenori semnand exit-uri partiale pentru afacerile pe care le-au dezvoltat.
Astfel, alaturi de actionarii MedLife care au cedat 20% din titlurile companiei diviziei de investitii a Bancii Mondiale anul trecut, in acest an, fondul de investitii 3i a achizitionat o "participatie minoritara semnificativa", in cadrul Centrului Medical Unirea. Recent, fondul de investitii Gemisa a preluat 45% din capitalul Centrului Medical Diagnosis, clinica cu afaceri de 1,1 mil. euro in 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO